Datacon Group – paraplyen til Datacon A/S og Datacon Enterprise Solutions A/S

Datacon Group består af henholdsvis Datacon A/S og Datacon Enterprise Solutions A/S, med hver sine hovedkompetencer. Datacon blev pr. 1/7 2017 opdelt i disse to søsterselskaber, for at styrke fokusset på de konkrete forretningsområder og for at sikre, at Datacon udnytter sine kernekompetencer i højest mulige grad.

Datacon A/S

Datacon A/S leverer forretnings- og værdiskabende ERP-brancheløsninger. Kerneproduktet hos Datacon A/S er Microsoft Dynamics, med speciale i levering og implementering til retail- og grossistbranchen, hvor Datacon igennem 30 år har arbejdet med kunder som BoConcept, Hamleys, Brøndby, Tiger, SportMaster, Bog & Idé og mange flere.

Microsoft Dynamics er en komplet løsning til din virksomhed, der kan håndtere de mest komplekse udfordringer i din forretning, eksempelvis selskaber på tværs af landegrænser og indeholder banebrydende teknologi inden for sammenspillet mellem både dine interne og eksterne systemer. Det giver overblik over forretningen og mulighed for at træffe bedre beslutninger, både i dag og i fremtiden.

Datacon er Microsoft Gold Partner på Enterprise Ressource Planning, der betyder at firmaet besidder det højeste kompetenceniveau på Microsoft-teknologier. Partnerskabet er endvidere et bevis på det tætte samarbejde med Microsoft og Datacons certificeringer og mange timers uddannelse.

For at tilbyde de bedste løsninger til Datacons kunder, har virksomheden etableret partnerskaber med leverandører af 3. parts produkter med integration til sine løsninger, heraf virksomhederne Sana Commerce, Tabellae, SignUp, Palette, Dynamicweb, Consignor og AXtension.

Du kan læse meget mere om Datacons partnere her.

Igennem årene er nye løsninger kommet til, blandt andet Microsofts business intelligence-værktøj, Power BI og en række af digitale løsninger såsom apps, e-commerce og omnichannel. Datacons fokusområder er i dag:

Detail:

Datacon ved, hvordan man binder komplekse it-løsninger sammen i detailsektoren. Firmaet har nemlig leveret og implementeret it-løsninger til detailbranchen siden sin start i 1987. Datacon A/S startede således sin rejse med at udvikle det dengang nye og moderne ERP-system, DC4, der med succes blev anvendt af blandt andet Rema 1000, Matas og fakta. I dag har Microsoft Dynamics taget over, men Datacons arbejde med detailbranchen har varet ved i samtlige 30 år. Datacon ved nemlig, hvordan aktørerne i detailbranchen tænker og endnu vigtigere, hvordan firmaets kunders kunder tænker. Det har gjort Datacon i stand til nøje at udvælge produkter og løsninger, der følger med tiden.

Helt konkret kan Dynamics 365 for Retail levere den komplette løsning til detailhandlen, der understøtter hele forretningen. På den måde hjælper Datacon dig med at skabe værdi for både dine kunder og medarbejdere og kan derved styrke både arbejdsglæde og din bundlinje.

Grossist:

Datacons branchefokus bliver din genvej til konkurrencekraft. I disse år gennemgår den klassiske grossist-forretning store forandringer. Det stigende digitaliseringsbehov og evnen til at effektivisere interne processer er i højsædet, mens dét at knytte kunderne og kundernes kunder tættere til sig, er i lige så høj fokus. Det gøres blandt andet ved at tilbyde nye services såsom e-commerce, digital adgang til sammenhandelsdata, lettilgængelig produkt- og serviceinformation etc.

For at understøtte disse forretningsprocesser leverer og implementerer Dataon Microsoft Dynamics 365, der er markedets mest innovative løsning.

Igennem Datacons mangeårige samarbejde med branchen har virksomheden derudover opbygget en række af unikke tillægsløsninger til grossister. Denne kombination af en stærk standardløsning, Microsoft Dynamics 365, Datacons tillægsløsninger og virksomhedens erfarne konsulenter sikrer, at Datacon kan skabe en forøget konkurrencekraft ude hos sine kunder.

Produktion:

Med Microsoft Dynamics er det ikke et spørgsmål om, hvad systemet kan – det er et spørgsmål om, hvad jeres leverandør kan få det til!

Kravene til en moderne produktionsvirksomhed er større end nogensinde før. Datacon har igennem årene opbygget et stort branchekendskab, og hjælper dig med at skabe overblik over lagerbeholdninger, kapacitet, ressourceforbrug og meget, meget mere!

Igennem virksomhedens 30 år har Datacon A/S bibeholdt sunde kerneværdier og agile arbejdsprocesser, samtidig med at Datacon følger med tiden og sine kunder. Og kundernes kunder. Datacons kompetenceområder udvider sig derfor konstant, og er i dag stærkt drevet af digitalisering. Derfor tæller Datacons kernekompetencer i dag blandt andet:

E-commerce:

Datacon ved at e-commerce bliver en afgørende faktor for virksomheders succes i dag. Virksomheden kender også nutidens virksomheder og nutidens forbrugere. De stiller større krav end nogensinde før – så lad Datacon hjælpe jer med at udvikle jeres forretning!

Udfordringer opstår der hvor forbrugernes krav overstiger virksomhedens evne til at transformere sig. Derfor skal du kende dine kunder og have dem i centrum når du udvikler forretningen!

Sammen med sine partnere, Dynamicweb og Sana Commerce, hjælper Datacon jer blandt andet med at integrere webshoppen i virksomhedens ERP-system, for at sammentænke it og forretning og derved ruste dig bedre i kampen om kunderne.

Lager og logistik:

80/20-reglen gælder næsten altid; det er ofte 20% af varerne, der binder 80% af lageret. Men det er desværre langt fra altid, at det er de rigtige 20%!

Datacons forretningskonsulenter har mange års erfaring med at udvikle lager- og logistikløsninger i samarbejde med sine kunder. Du får blandt andet:

 • Bedre varedisponering
 • Færre plukfejl
 • Reduceret lagerbinding

Datacon ved, hvad der skal til for at leve op til de stigende krav om omkostningseffektiv og fleksibel håndtering af lageret!

Digitalisering:

Følg med tiden og dine kunder – benyt dig af de digitale forretningsmuligheder!

Datacon er overbevist om, at digitalisering er den bedste garanti for overlevelse. Digitalisering er nye forretningsmuligheder og effektivisering af eksisterende processer, men det er også et spørgsmål om nødvendighed for at kunne matche forbrugernes høje krav! Det tæller blandt andet selvbetjeningsløsninger, mobile løsninger, løsninger der automatiserer processer og meget, meget mere.

Lad Datacon A/S hjælpe dig med at inddrage den digitale tankegang i din virksomhed, så kan du sammen med Datacon optimere og udvikle din forretning og konkurrenceevne via intelligent anvendelse af it!

Business Intelligence:

Få indsigt i den daglige forretning og gør dine medarbejdere i stand til at reagere rettidigt!

Med Microsofts business intelligence værktøj, Power BI, hjælper Datacon A/S sine kunder med at gøre data til indsigt. At omsætte de enorme mængder data, der bliver opsamlet i en virksomhed, til brugbar viden.

Skal Datacon hjælpe med at give jer dyb indsigt i hvilke målepunkter, der er essentielle for at kunne styre en forretning til succes?

Se alle Datacon A/S’ løsninger og kompetencer her.

Datacons primære fokus er at skabe værdi for dig som kunde. Derfor kan du hurtigt finde ud af, hvad virksomheden kan tilbyde netop dig.

Du kan se meget mere om Datacon A/S her.

Datacon Enterprise Solutions A/S

Datacon Enterprise Solutions A/S leverer løsninger inden for it og hosting. Helt konkret gælder det it-infrastruktur såsom storage, netværk og servere samt hosting og services såsom driftsaftaler, service management og managed services. Datacon Enterprise Solutions er samtidig specialister inden for POS-udstyr, pc’er og print, hvor der fokuseres hovedsageligt på produkter fra HP Inc. og Lenovo.

Datacon Enterprise Solutions kan bryste sig af en række partnerstatusser, heriblandt Hewlett Packard Enterprise Platinum Partner, som kun én ud to partnere i Danmark. Denne status gives kun til de tungeste HPE løsningsspecialister i Danmark. Herudover er Datacon Enterprise Solutions HP Gold Specialist og Lenovo PC Partner Platinum, der gives til virksomheder med et stort udvalg af certificeringer og eksperter. Det er endvidere Datacon Enterprise Solutions’ bevis på, at firmaet er klædt helt på, til at finde de bedste løsninger og give kunderne den skarpeste rådgivning.

På Microsoft-siden er Datacon Enterprise Solutions således også Microsoft Cloud Solution Provider og Gold Partner, der ligesom for Datacon A/S repræsenterer det højeste kompetenceniveau på Microsoft-teknologier og det strategiske samarbejde med Microsoft.

Datacon Enterprise Solutions beskæftiger sig med en lang række af både nationale og globale kunder og har stor erfaring med at handle med B2B-virksomheder, der opererer på tværs af landegrænser. Kunderne tæller prominente navne såsom:

Børnefonden – hvor virksomheden forbinder Børnefondens it-netværk på de forskellige landekontorer på tværs af Vestafrika, hoster deres it-infrastruktur og yder driftssupport.

Brøndby IF – hvor virksomheden leverer 90 effektive kasser til Brøndby Stadion, integreret med klubbens ERP-system, Microsoft Dynamics AX, der er uafhængig af netadgang, dankort-integreret og gør ekspeditionstid hurtigere og vedligeholdelsesomkostninger lavere.

HK – hvor virksomeheden bl.a. har forsynet deres organisation med 1.200 pc’er.

Hamleys – hvor virksomeheden har leveret POS’er integreret til deres Dynamics AX-løsning og faglig rådgivning i forbindelse med åbning af den amerikanske legetøjskædes flagship store i hjertet af København.

Syddansk Universitet – hvor virksomeheden har leveret Danmarks største supercomputer.

Rækken af kunder vokser konstant og er et bevis på at Datacon Enterprise Solutions er en virksomhed, der understøtter og optimerer forretningen, hvilket virksomehedens mange kundereferencer også viser. Datacon Enterprise Solutions er en samarbejdspartner, der tager ansvar og fokuserer på fleksible og performancedygtige løsninger med kunden i centrum. Det er samtidig en indikation på, at Datacon Enterprise Solutions’ kompetenceområder hele tiden udvider sig, og i dag hjælper firmaet kunder med alt inden for:

 • Servere
  Måske går du glip af muligheder for optimering, høje besparelser og effektivisering? It-infrastrukturen er nemlig vigtigere end nogensinde før for virksomhedernes konkurrenceevne – derfor hjælper Datacon Enterprise Solutions med at gøre sine kunders it-installationer trimmet og moderne.
 • Storage
  Med nutidens afhængighed af it, er storage et meget vigtigt område for alle virksomheder. Sikkerhedsangrebene er på sit højeste, datatilvæksten har aldrig været større og kravene til oppetid er meget høje. Truslerne er derfor mange, og det er vigtigt at tage stilling til, hvordan jeres data opbevares både sikkert og lettilgængeligt (tilgængeligt for de rette mennesker naturligvis).
 • Netværk
  I centrum for din it-infrastruktur er dit netværk. Herigennem løses langt de fleste opgaver. Men hvad nu, hvis det ikke virker? Konsekvenserne i de fleste virksomheder kan blive fatale. Som årets Netværkspartner 2016 hos HPE, mener Datacon Enterprise Solutions, at virksomheden har svaret.
 • Hyperconverged
  Kernen af hyper-konvergerede it-løsninger er skalérbare applikationer med høj oppetid, stor computerkraft og simpel administration. Skal du også med på den næste bølge af virtualisering?
 • Composable Infrastructure
  Kombinérbar it-infrastruktur med Datacon Enterprise Solutions og HPE. Lavere omkostninger, hurtigere udrulning, høj performance og større fleksibilitet. Med HPE Synergy får du verdens første platform med en specialudviklet arkitektur, der muliggør kombinérbar hardware.
 • Sikkerhed
  Det mest aggressive trusselsmiljø til dato foregår lige nu. Datacon Enterprise Solutions hjælper med at beskytte virksomheder med et nøje udvalgt spektrum af services. Virksomheden tilbyder blandt andet et gratis detaljeret indblik i, hvilke trusler der ligger i jeres netværk med Fortinet Cyber Threat Assessment Program (CTAP).
 • HPC (High Performance Computing)
  Datacon Enterprise Solutions besidder et specialistteam inden for supercomputere og har blandt andet leveret Danmarks største supercomputer til Syddansk Universitet, der samtidig er en af de 100 største computere i verden.
 • Hosting
  Datacon Enterprise Solutions har et helt hold af specialister inden for hosting med mange års erfaring og dermed en solid ekspertise på hvordan firmaet kan varetage din it-infrastruktur. Hosting er et af de forretningsområder der har fyldt meget hos Datacon Enterprise Solutions igennem det seneste årti, og Datacon Enterprise Solutions mærker en enorm interesse hos sine kunder for, at virksomheden varetager deres systemdrift. Datacon Enterprise Solutions har fokus på høj oppetid, lavt strømforbrug og en effektiv administration, således at din løsning altid kører efter best practices. Du kan både flytte jeres servere til Datacon Enterprise Solutions, leje serverplads i et af firmaets datacentre eller helt beholde dem hos dig selv. Og Datacon Enterprise Solutions kan overvåge din it-infrastruktur døgnet rundt, 365 dage om året.
 • Driftssupport
  Datacon Enterprise Solutions klarer gerne overvågning og drift af dit it-miljø. Firmaets erfarne team tager det fulde ansvar for driften af jeres it. Datacon Enterprise Solutions kan både gøre det fra sin placering eller du kan få virksomhedens service on-site, hvis du foretrækker at Datacon Enterprise Solutions sidder hos dig. Lige meget hvad du vælger, tænker Datacon Enterprise Solutions som interne it-medarbejdere.
 • Managed Services
  Du kan både lave en aftale med Datacon Enterprise Solutions om at virksomheden konstant varetager din it-infrastruktur eller på bestilling når du står og skal bruge hjælpen. Med Managed Services kan du budgettere nemmere med it-omkostninger, da firmaet tilbyder månedlig betaling som abonnementsløsning, hvis du ønsker at kende dine præcise omkostninger på forhånd.
 • Backup as a Service
  Det er kritisk ikke at have styr på sin backup. Datacon Enterprise Solutions ved at firmaets kunder synes at data backup er komplekst, hvorfor firmaet har specialiseret sig inden for at håndtere backup og datasikkerhed. Derfor tilbyder Datacon Enterprise Solutions en pålidelig Backup as a Service, som giver jeres virksomhed sikre data og fleksibel backup kapacitet ud fra dine behov.
 • Wireless as a Service
  Datacon Enterprise Solutions Wireless as a Service sørger for at holde din virksomhed mobil. Firmaet sørger for ubegrænset og uforstyrret adgang til netværket – uanset hvor dine medarbejdere befinder sig. Datacon Enterprise Solutions leverer, administrerer og drifter således hele jeres trådløse it-infrastruktur. Alt dette for et mindre månedligt gebyr.
 • Sikkerhed as a Service
  Datacon Enterprise Solutions ved at forudsætningen for en virksomheds drift er, at man har styr på den digitale sikkerhed. Det er dog langt fra alle der har indsigt i hvad dette betyder og hvad det kræver. Derfor hjælper Datacon Enterprise Solutions med design, installation, vedligeholdelse og opdatering af jeres sikkerhedsløsninger, så I kan fokusere på jeres kerneforretning.
 • Service management
  Service Management er lig med reducering af udgifter og frigørelse af ressourcer, ved automatisering af dine processer og derved opnåelse af en højere effektiviseringsgrad. Du får organiseret it-support, optimeret service desk, driftssikre løsninger og meget mere til en fast månedlig pris. Og modsat interne ressourcer – en højere fleksibilitet i forhold til at skrue op og ned for omkostningerne, alt efter hvilken grad af overvågning der er nødvendig for dig på de konkrete tidspunkter.
 • Serviceaftaler
  Datacon Enterprise Solutions er HPE Service Delivery Specialist som en af få HPE-partnere på markedet. En bekræftelse på at Datacon Enterprise Solutions er eksperter på at lette din hverdag og samtidig styrke bundlinjen. Datacon Enterprise Solutions administrerer dine servicekontrakter med en dedikeret serviceafdeling, der har et stort netværk i HPE og en kæmpe indsigt i serviceområdet. Virksomhedens erfaring giver dig den bedste kvalitet og dens netværk giver dig store økonomiske fordele, når virksomheden skal handle på dine vegne.
 • Microsoft 365
  Datacon Enterprise Solutions har ligeledes et team af specialister til kompetent og personlig support på Office 365 og giver dig automatisk opdatering på hele Office 365 suiten, så du altid har mulighed for at få den nyeste version af Excel, Word, Outlook, PowerPoint, Skype og alle andre applikationer som følger med i Office 365.

Se meget mere om hvem Datacon Enterprise Solutions A/S er, hvilke kompetencer virksomheden besidder og hvad den kan tilbyde dig her.

Læs mere om Datacon Group her

Hjemmeside

Facebook

LinkedIn

Twitter

Crunchbase

AllerødNyt

DynamicWeb

Amino Bizz