Værn om dit digitale omdømme

Derfor skal du værne om dit digitale omdømme

Virksomheder og personernes digital omdømme har afgørende betydning for muligheder i fremtiden. Kort fortalt, så kan et negativt, digitalt omdømme for en enkeltperson have konsekvenser for både arbejdsmuligheder og private relationer. For virksomheder kan et negativt digitalt omdømme have konsekvenser for hele virksomhedens eksistensgrundlag. Det kan nemlig påvirke omsætning og rekruttering.

Derfor er det utrolig vigtigt at værne om sit digitale omdømme og søge hjælp hos eksperter inden for online reputation, hvis ens digitale ry er påvirket negativt. Her kan man nemlig få hjælp at at styrke ens online tilstedeværelse ved at skubbe det negative væk og fremhæve de positive historier.

Hvad er et digitalt omdømme?

Vores digitale omdømme er kort fortalt det omdømme, som en person eller en virksomhed har online. Det er særligt knyttet til søgemaskiner som fx Google. Hvis søgemaskinernes søgeresultater viser negative søgeresultater fx fra en tidligere konkurs, retssag eller shitstorm, eller virksomheden har en dårlig score på anmeldelsesplatforme, vil ens digitale omdømme være præget af negativt. Det samme gør dig gældende, hvis søgemaskinernes autoforslag eller relaterede søgninger viser negative koblinger til dit navn/firmanavn.

Hvilken betydning har et dårligt digitale omdømme?

Det kan have store personlige og økonomiske konsekvenser, selvom den dårlige omtale ikke længere er aktuel eller relevant, og selvom det er mange år siden. Hvis en enkeltperson er havnet i en shitstorm eller på anden vis kobles til negativ omtale efterlader det arbejdsgivere, kunder, samarbejdspartnere, netværksforbindelser og sågar private relationer med et dårligt førstehåndsindtryk. Mange Googler personer, og hvis det første indtryk er dårligt, kan det være rigtig svært at ændre. Derfor oplever mange, at det kan være svært at få job eller skabe nye private relationer, hvis deres digitale omdømme har lidt skade.

For virksomheder kan et skadet digitalt omdømme også have store konsekvenser. Hvis et firmanavn kobles til noget negativt, kan det ofte mærkes på omsætningen og rekrutteringen. Båder kunder og potentielle medarbejdere Googler virksomheder og produkter. 70 % af danskerne siger direkte, at de vil fravælge en virksomhed, hvis de opdager dårlig omtale.

Hvem kan hjælpe med at styrke mit digitale omdømme?

Hvis du eller din virksomhed skal styrke det digitale omdømme, er det nødvendigt at få hjælp fra eksperter på området. Eksperter i digitalt omdømme og online reputation har mange årserfaring og dyb kendskab til, hvilke redskaber der skal til for at skubbe det negative det negative væk fra søgeresultaterne.