Hvorfor vælge en udvidet ejerskifteforsikring fremfor en basis?

Udvidet ejerskifteforsikring

Hvis først du har besluttet dig for at investere i en ejerskifteforsikring, kommer det næste naturlige spørgsmål. Skal du investere i en udvidet ejerskifteforsikring eller en normal? Og hvad er forskellene på de to egentligt?

Den måske mest slående forskel er forsikringsperioden. En standard ejerskifteforsikring vil være gyldig i 5 år, mens det gælder 10 år for en udvidet. Et spørgsmål, der ofte dukker op i den sammenhæng, er, om man ikke bare kan forlænge sin ‘normale’ ejerskifteforsikring efter 5 år. Og i de fleste tilfælde vil svaret være ja. Mange forsikringsselskaber giver kunderne mulighed for at forlænge efter 5 år. Men det kræver ofte en fornyet besigtigelse af ejendommen samt indbetaling af en højere præmie. Sidst men ikke mindst kræver det, at du selv husker at forlænge ejerskifteforsikringen. Det kan ikke gøres efter perioden er udløbet. Alt i alt vil det altså blive mindre besværligt og billigere, hvis du tegner en udvidet ejerskifteforsikring fra dag 1. Du kan få rådgivning til den rette løsning hos dit forsikringsselskab.

Udvidet ejerskifteforsikring har en bredere dækning

Udover at en udvidet ejerskifteforsikring har en længere forsikringsperiode, har den også en bredere dækning. En standard forsikring vil dække de lovpligtige minimumskrav, men en udvidet dækker flere områder. Her er der tale om områder som ulovlige bygningsindretninger, ulovlige kloak- eller stikledninger uden for husets fundament, olieforurening samt skader på badeværelset.

Hvilken en form for ejerskifteforsikring, der er bedst for dig, afhænger blandt andet af, hvor lang tid du skal bo i boligen, hvor gammel boligen er og så videre.

Mange mennesker vælger i dag at investere i en ejerskifteforsikring

Til forskel fra, hvad nogle folk tror, så er ejerskifteforsikringen ikke lovpligtig. På trods af det er antallet, der vælger at tegne forsikringen rigtig højt. I 2018 blev der tegnet 43.543 nye ejerskifteforsikringer, og i de sidste seks år har ca. 7 ud af 10 ved huskøb tegnet en ejerskifteforsikring.

Både en basis såvel som en udvidet ejerskifteforsikring kan være med til at give ro i maven, når en ny bolig skal købes. Det giver et sikkerhedsgrundlag, som kan være betryggende – særligt for førstegangskøbere. Og også særligt, hvis der er tale om en bolig, som har nogle år på bagen.