Hvad er en ejerskifteforsikring, og hvordan finder man den rigtige?

Hvad er en ejerskifteforsikring

Hvis man skal til at købe ny bolig, er der sikkert mange spørgsmål, der presser sig på. At skulle finde den rigtige bolig er nemlig langt fra nogen simpel opgave. Og ud over det at skulle finde det rigtige hus eller lejlighed, er der også nogle andre ting, man skal være opmærksom på. Eksempelvis bør man kende svaret på spørgsmålet: Hvad er en ejerskifteforsikring? Hvis du køber ny bolig og ikke tegner en ejerskifteforsikring, kan det nemlig få store konsekvenser i fremtiden. Når man så har fået svar på spørgsmålet ”Hvad er en ejerskifteforsikring”, så melder der sig et nyt: Hvordan finder man den rigtige forsikring? Hvis du gerne vil blive klogere på det, så bør du læse med her. Det er en god idé at gøre, hvis du er en af dem, der tænker på at købe ny bolig.

Så hvad er en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring kan blive din redning, hvis du opdager skjulte skader på din bolig. Det simple svar på spørgsmålet ”Hvad er en ejerskifteforsikring” vil nemlig være: En forsikring, der dækker dig mod skjulte skader. Når du køber ny bolig, kan du nemlig aldrig være helt sikker på, om du køber katten i sækken. Der kan nemlig være skader på huset, som ikke kan ses eller fremgår af tilstandsrapporten. Derfor kan du ende med at stå med en bolig, som slet ikke er så god, som du egentlig gik ud fra. Så hvad er en ejerskifteforsikring? Det er din økonomiske redning, hvis du finder skjulte skader. Finder du skjulte skader på boligen uden at have en ejerskifteforsikring, så skal du nemlig selv stå for udbedringen, og det kan blive rigtig dyrt.

Tegn en forsikring, hvis sælger tilbyder det

Det er ikke helt simpelt at svare på spørgsmålet ”Hvad er en ejerskifteforsikring”. Det skyldes, at der er mange aspekter, som man skal komme rundt om, hvis man skal svare på, hvad en ejerskifteforsikring egentlig er. Mange går ud fra, at skjulte skader på boligen er sælgers ansvar. Og det er det også, indtil vedkommende får udarbejdet en el- og tilstandsrapport. Sælger skal desuden tilbyde at betale halvdelen af den billigste ejerskifteforsikring. I dette øjeblik overgår ansvaret for de skjulte skader til køber af boligen. Derfor er det en rigtig god at tegne en ejerskifteforsikring, hvis sælger tilbyder det. Mange er ikke klar over denne sammenhæng, og derfor er det godt at kende svaret på spørgsmålet ”Hvad er en ejerskifteforsikring”.

Skjulte skader kan blive dyre

Når man svarer på ”Hvad er en ejerskifteforsikring”, må man også blive klar over, hvad skjulte skader er. Desværre er skjulte skader ikke nemme at definere, da de kan være mange ting. Som udgangspunkt er det skader, som ikke umiddelbart kan ses, og som har en betydning for beboelsen i huset eller lejligheden. Skjulte skader kan eksempelvis være revner i murene, huller i taget eller lignende. Netop fordi skjulte skader ikke kan defineres, er det også forskelligt, hvor meget den enkelte ejerskifteforsikring dækker. Det er noget, der er værd at have øje for, når man vælger ejerskifteforsikring. Skjulte skader er nemlig ofte utroligt dyre at udbedre, og dækker din ejerskifteforsikring ikke, skal du selv hæfte for det. Når man har svaret på spørgsmålet ”Hvad er en ejerskifteforsikring”, ledes man altså videre til det næste: Hvordan finder man en god ejerskifteforsikring? Du kan finde flere råd til dette via Dansk Boligforsikring.

Stor forskel på forskellige forsikringer

Så hvad er en ejerskifteforsikring? Det er en forsikring, du som køber af ny bolig bør tegne. Men hvordan sikrer man sig, at man finder den helt rigtige forsikring? Det er heller ikke et spørgsmål, der er særlig nemt at svare på. Selvom alle ejerskifteforsikringer som udgangspunkt dækker efter den samme lov, er du nemlig ikke garanteret den samme dækning hos forskellige udbydere. Der er ofte store individuelle forskelle på både dækning og pris. Kunsten ligger derfor i at finde den ejerskifteforsikring, der dækker bedst til den mindste pris. Men hvordan gør man så det?

Brug tid på at finde den rigtige ejerskifteforsikring

Det er vitalt for alle boligkøbere at kende svaret på spørgsmålet ”Hvad er en ejerskifteforsikring”. Og det skyldes, at det kan blive fatalt, hvis man ikke har en ejerskifteforsikring eller står med en dårlig en af slagsen. Derfor bør man også bruge lidt tid på at sikre sig, at man finder den helt rigtige ejerskifteforsikring til ens behov. Det kan nemlig blive forskellen på, om du er dækket ind, eller om du selv skal betale for udbedringen af eventuelle skjulte skader. Desværre er det ikke sådan, at den dyreste ejerskifteforsikring også er den mest og bedst dækkende. Derfor er der faktisk kun én måde, hvorpå du kan sikre dig, at du finder den rigtige ejerskifteforsikring. På helt gammeldags vis skal du undersøge markedet, læse om de enkelte forsikringer og sammenligne priserne.

Tiden er godt givet ud

Nu har du allerede brugt tid på at finde svar på ”Hvad er en ejerskifteforsikring”. Og så skal du også bruge en masse tid på at undersøge markedet for at finde det bedste valg? Det kan virke som et både uoverskueligt, irriterende og overflødigt projekt. Dog er det tid og energi, der er godt givet ud. Det er nemlig i intet mindre end hver 5. bolighandel, at en ejerskifteforsikring kommer i brug. Og de erstatninger, der udbetales, ligger sjældent på under 50.000 kr. Derfor bør man både kende svaret på ”Hvad er en ejerskifteforsikring” og bruge tid på at finde det rigtige svar, inden man køber ny bolig.

Hvem udbyder forsikringen? Dansk Boligforsikring er én af dem

Dansk Boligforsikring tilbyder en ejerskifteforsikring. I og med at de er specialister i boligmarkedet og udelukkende har valgt at fokusere på dette område, har de en kæmpe viden. Med rådgivning fra Dansk Boligforsikring er du således sikker på at få konsulenter, der er helt inde i emnet og som ved, hvad de taler om. De samarbejder desuden med en række partnere, så deres vifte af kompetencer er bred nok til at give den mest optimale vejledning. Dansk Boligforsikring er førende, når det kommer til ejerskifteforsikringer. Du kan læse meget mere om forsikringen på deres hjemmeside, eller følge med på deres kanaler.