Godt at vide om ejerskifteforsikringer

Ejerskifteforsikring pris, dækning og bedste valg

Forestil dig et scenarie: Du har gået i flere år og overvejet, om det er på tide at rykke rødderne og finde boligen, hvor du kan være i mange år. Efter en intens og lang proces med at kigge på alle boliger i kartoteket, har du endelig fundet perlen. Der er ikke noget at gøre, du er forelsket og bare have den bolig! Lige pludselig er du blevet boligejer, og alt synes lutter lagkage. Imod alt forventing opstår der lige pludselig problemer. Du opdager, at der er skader på huset, som ikke tidligere er blevet opdaget, og lige pludselig er drømmehuset blevet til et helvede fyldt med uoverskuelige omkostninger.

I et sådant scenarie ville en ejerskifteforsikring have været en rigtig god investering. Sådan en tegner du hos et boligforsikringsselskab eller i et “normalt” forsikringsselskab.

Ejerskifteforsikringer – hvad er det egentlig for noget?

En ejerskifteforsikring er noget, du tegner forud for et boligkøb. Det er vigtigt at være obs på, at der er en sidste frist for, hvornår forsikringen skal tegnes. Den skal tegnes før overtagelsesdagen og aller senest før, at du modtager nøglerne. Det er for at sikre, at du ikke har adgang til boligen, før forsikringen er tegnet – hvis du ikke køber den inden da, er den ikke gyldig.

Det, som en ejerskifteforsikring kan hjælpe med, er at dække nogle ubehagelige udgifter, som kan opstå i kølvandet på et boligkøb. Det handler om de skader på huset, som ikke er beskrevet i tilstandsrapporten, og som du derfor har svært ved at opruste dig imod. Det er ikke samtlige skader, du opdager, der er dækket af forsikringen, da man for eksempel tager husets alder i betragtning. Hvis skaden er en naturlig følge af den tid, som huset blev bygget i, og de materialer man benyttede dengang, er du ikke nødvendigvis dækket. Under alle omstændigheder er det en god ide at læse grundigt op på, hvad din ejerskifteforsikring dækker over, så du ikke bliver negativt overrasket senere hen.

Hvad kan du forvente af pris, og hvilken forsikring skal du vælge?

Et af de første spørgsmål, man nok ganske naturligt vil spørge sig selv om, er, hvad en ejerskifteforsikring koster. Det spørgsmål er ikke ligetil at svare på, da prisen varierer rigtig meget fra selskab til selskab. En basis ejerskifteforsikring – altså den ‘normale’ – dækker lovmæssigt over de samme ting, men prisen er forskellig, og det er ikke altid, at den dyreste er den bedste. En god ide er at indhente nogle tilbud for at skabe et sammenligningsgrundlag.

Men hvilken en ejerskifteforsikring er så den bedste? Det er selvfølgelig en individuel bedømmelse. Det er meget forskelligt, hvilke ting der er vigtige for folk. Du bør dog som minimum være opmærksom på, at forsikringsselskabet er medlem af Garantifonden, da det er en sikring mod dig som privatforbruger.

Hvis det er relevant for netop dig at tegne en ejerskifteforsikring, kan du med fordel starte med at sætte dig godt ind i diverse betingelser samt kigge på, hvilke udbydere der findes på markedet.