Hvad er en ejerskifteforsikring – og er det på tide, at du får en?

Når du køber hus, er det en god idé at få en ejerskifteforsikring.
Når du køber hus, er det en god idé at få en ejerskifteforsikring.

Hvis du står i en bolighandel som køber eller sælger, har du sandsynligvis hørt en variation af følgende sætning: ”Skynd dig at få en ejerskifteforsikring! Da min søster/morbror/grandtantes kusine købte et hus for et par år siden, fik han/hun ikke en rød reje i erstatning, da de fandt ud af, at fundamentet havde slået revner”.

En bolighandel kan let blive en dyr omgang, hvis du ikke er dækket. Konstruktionsfejl, skjulte bygningsskader og ulovlige installationer bliver ofte en uoverskuelig og dyr affære for både køber og sælger, når de opdages efter afslutningen på en bolighandel. Hvis man skal have udbedret ulovlige el- og vvs-installationer, kommer udgifterne typisk op omkring 40.000 kr. – og er der tale om skjulte konstruktionsfejl, er man hurtigt oppe i nærheden af 100.000 kr.  

Og selvom din første tanke måske er, at dette ikke bliver et problem for dig – for du kan sagtens spotte ulovlige installationer og konstruktionsfejl – så bør du nok genoverveje. For det sker faktisk i mere end 1 ud af 5 bolighandler, at man får behov for en ejerskifteforsikring.  

Hvordan fungerer en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring dækker alvorlige skader, konstruktionsfejl og ulovlige installationer, som ikke er fremgår af de tilstandsrapporter og elinstallationsrapporter, som blev lavet i forbindelse med hushandlen. Man kan kun få en ejerskifteforsikring, hvis man kan fremvise gyldige tilstands- og elinstallationsrapporter. Denne type forsikring dækker i 5 år; og hvis man vælger at tegne en udvidet ejerskifteforsikring, er man dækket i op til 10 år.

Det gode ved netop denne type forsikring er, at den beskytter både køber og sælger, som deles om omkostningerne ved forsikringen. Hvis man tegner en ejerskifteforsikring, hæfter sælger ikke længere for skjulte fejl og mangler, og køber får dækket sine omkostninger ved udbedringen af skaderne af forsikringen.

Hvad dækker en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring dækker følgende:

  • Ulovlige og mangelfulde el- og vvs-installationer
  • Fejl i bygningskonstruktionen
  • Bygningsskader

Hvis du ønsker en mere omfattende dækning, kan du vælge at købe en udvidet ejerskifteforsikring, som dækker i op til 10 år – denne type forsikring dækker udover førnævnte skader også ulovlige kloak- og stikledninger uden for husets grund, ulovlige bygningsindretninger, oprensning af forurenet grund og skader på toiletter og badeværelser.

Vælg et forsikringsselskab med speciale i ejerskifte

Det kan være svært at vælge mellem de mange forskellige selskaber, som tilbyder ejerskifteforsikringer, men hvis man vil være sikker på at være bedst muligt dækket, bør man vælge Dansk Boligforsikring.

Dansk Boligforsikring er ét af de eneste selskaber i Danmark, som udelukkende arbejder med boligområdet, og de har derfor større erfaring med ejerskifteforsikringer end forsikringsselskaber, som arbejder med mange forskellige forsikringsområder.