Vi bliver mere og mere bevidste om fast og slow fashion. Vælg smykker, der holder resten af livet

Inden for mode er du måske stødt på begreberne ’slow fashion’ og ’fast fashion’ – men hvad betyder det egentlig? Og hvordan forholder du dig som forbruger? Hos Guldsmed Dirks støbes der smykker i højeste kvalitet, som du kan være sikker på holder i mange år ud i fremtiden. På den måde er der også tale om et mere bæredygtigt valg, sammenlignet med smykker som smides ud igen efter at have været båret få gange.

Inden for modeverdenen bruges termen ’fast fashion’ om tøjkollektioner, som henter inspiration fra catwalken, og med pendulfart forvandler denne inspiration til tekstiler, som sælges i butikkerne. Tøjkollektionerne produceres flere gange årligt, hvorfor der konstant skiftes ud i butikssortimentet.  Med tiden er det blevet både billigere og hurtigere at producere tøj, og derfor har forbrugerne udviklet en køb og smid ud-kultur, som er et kernebegreb inden for fast fashion.

.. Og så kom bæredygtigheden

I de senere år, hvor miljø og bæredygtighed for alvor er kommet på dagsordenen, er du som forbruger formegentlig blevet mere bevidst om dine valg, og hvilke konsekvenser det kan have. Man er blevet oplyst om, hvor meget vand, det eksempelvis kræver, at producere en t-shirt, og hvor skadeligt det er for miljøet. Af den grund er der mange forbrugere, som er blevet mere villige til at spendere penge på kvalitet og holdbarhed, således at produktet holder i længere tid. Den tendens kan man sagtens overføre til smykkeverdenen, hvor det for mange også gælder om at investere i noget, som der ikke skal skiftes ud måneden efter.

Guldsmed Dirks i København producerer håndlavede kvalitetssmykker, som holder

Med forretning i både Rødovre og Frederiksberg er der rig mulighed for at tage et kig indenfor, hvis du er på udkig efter unikke smykker og en god guldsmed i København. Guldsmed Dirks producerer både egne serier samt sælger eksterne varemærker, men fælles for begge er, at der er stort fokus på kvalitet.

Smykkeforretningens egne produkter er støbt af nogle af Danmarks bedste guldsmede, hvor gamle håndværktraditioner forenes med nye, teknologiske metoder. Designmæssigt spilles der på de rå strenge, men med indblanding af det romantiske og klassiske.

Med et tidløst kvalitetssmykke behøver du ikke købe nyt eller opdatere i nærmeste fremtid. De rå materialer som guld og sølv forbliver smukke med alderen, og kombinerer du dette med et tidløst design, imødekommer du den problematik, som ofte kommer med fast fashion: nemlig at du hurtigt synes, produktet bliver umoderne. En yderligere problematik er, at produktet er i så dårligt kvalitet, at det ikke kan bæres ret længe, før det må smides ud.

Vælg en unik vielses- eller forlovelsesring, som ikke går af mode

Hvis din partner og dig går og drømmer om at blive gift eller måske allerede har besluttet det, har I måske også været på udkig efter en ring. Nogle vælger at købe vielsesringe, nogle vælger både vielsesringe og en forlovelsesring. Det vigtigste er som regel, at ringen repræsenterer jeres kærlighed, og at den design- og kvalitetsmæssigt møder de forventninger, I har. Og her må man gerne sætte høje forventninger. Hvis I vælger en ring, som er skabt ud fra høje kvalitetskriterier, sikrer I også, at den holder i de mange år, I skal tilbringe sammen. Således kan I om 60 år stadig kigge på jeres ringe og være stolte over, hvad I har klaret med dem på. I og med at en vielsesring repræsenterer et ægteskab, som i udgangspunktet skal holde livet ud, er der i udgangspunktet også tale om et slow fashion-produkt. Men det betyder ikke, at alle ringe besidder den kvalitet, som det kræver, at holde en hel livsalder.

Hvis du vælger en ring hos Guldsmed Dirks, er du sikker på at købe kvalitet, og du undgår derfor at støtte en køb og smid ud-kultur.

Bevidst valg om kvalitet

Guldsmed Dirks har et ønske om at tilbyde høj kvalitet til kunderne på alle parametre. Det er derfor heller ikke overraskende, at de eksterne brands, der sælges i butikken, også skal leve op til dette. Mærkerne er nøje udvalgt, således at der kan nikkes genkendende til de værdier, de står for, og som Guldsmed Dirks ligeledes står for. Nogle af de brands, der forhandles, er Ole Lynggaard Copenhagen, George Jensen og Dulong.

Hvis vi tager udgangspunkt i Ole Lynggaard, er der tale om et anerkendt dansk mærke, som har formået at skabe sig et velrenommeret omdømme, der er bygget på kvalitet og eksklusivitet. Hos Guldsmed Dirks forhandles der flere af virksomhedens produkter. Du kan finde både ringe, charms, låse, armbånd, halskæder og øreringe.