Samarbejde kommer ikke altid naturligt!

samarbejde

En af de vigtigste ting i en virksomhed er samarbejde, fordi hvis ikke medarbejdere kan samarbejde, så er der ingen grund til at nogen laver noget som helst. Samarbejdet mellem to medarbejdere eller to afdelinger er hvad der får tingene til at flyde og hvad der får opgaverne løst hurtigere og mere effektivt.

I mange virksomheder er det så stort et problem, at det har en direkte effekt på virksomhedens bundlinje. Det er ikke noget, man kan se i tallene, men hvis ikke der er en rød tråd, struktur og samarbejde i virksomheden, så tager tingene generelt længere tid og derved øges omkostningerne i forhold til indtjeningen. Dette er ikke effektivt og kan i værste fald være en virksomheds endeligt – hvis ikke man forsøger at ændre det til det bedre eller hvis man slet ikke kan se, at der er noget i vejen.

Der er mange måder at løse eller forbedre manglende samarbejde i en virksomhed, fordi en af de ting, man skal huske, er, at det ikke er medarbejdernes skyld. Det er ledelsens skyld. Derfor er der to overordnede løsninger, (1) at hyre en virksomhedskonsulent, som kan komme ind og rette op på de værste problemer og evt. tage nogle beslutninger, skal skal tages. (2) At man sender hele virksomheden på obligatorisk samarbejdskursus eller i en slags teambuilding. Der er dog en tredje løsning, hvilket er at kombinere de to, hvilket er den mest oplagte løsning, fordi man kan både få implementeret nogle friske ændringer fra ledelsen side og samtidig styrke medarbejderens forståelse for samarbejde.

Nogle mennesker finder det mere naturligt at samarbejde end andre gør. Dette er en evne, der skal tillæres i en ung alder, og helst mens man går i skole, gymnasie og/eller den videre uddannelse. Dette bør i det moderne samfund være muligt for de fleste eftersom uddannelsessteder er blevet meget bedre til at inkorporere opgaver i undervisningen, som lægger op til samarbejde mellem de studerende.

Men har alligevel medarbejdere, for hvem samarbejde ikke er naturligt og som bør komme på et samarbejdskursus, så findes der heldigvis adskillige foredrags- og kursusudbydere, der tilbyder dette. Deres styrke er at de har stor forståelse og respekt for de dynamikker der eksisterer på en arbejdsplads.

Hvis ikke du har et oplagt bud på nogle der kan hjælpe, så kan du eks. tage kontakt til AddFocus, som tilbyder et foredrag i kommunikation og samarbejde. I deres foredrag tager de udgangspunkt i at det drejer sig om at kommunikere med hinanden og få en forståelse for hvad andre forstår.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*