Og så er der snakken om kontanthjælpen..

I disse dage raser debatten i medierne, om hvorvidt regeringens nye forslag om at afskaffe den kontanthjælp, som vi kender i dag. Det skulle være for at få de unge, der vel at mærke kan, til at tage en uddannelse i stedet for at være på kontanthjælp. Dem der ikke er i stand til at arbejde eller tage en uddannelse er så nødsaget til at blive sygemeldte og evt. førtidspensionister.

Man kan sige meget, men det er svært at gennemskue for menig mand. Vil de mennesker der skal vurdere, hvorvidt det er muligt for den enkelt at komme i gang med en uddannelse, kunne gøre det på en fair og reel måde. Eller er der nogle mennesker, der vil blive presset for langt. Det er ikke til at vide. Men det ser i hvert fald ud til, at forslaget går igennem, da både Venstre og Konservative synes, det er et fantastisk udspil.

Hvad er holdningen derude i samfundet? Jeg er sørme lidt delt. Jeg synes ikke, at det er ok, at man bare sidder og modtager kontanthjælp, hvis man egentlig er i stand til at arbejde eller uddanne sig. Det er at udnytte systemet i min øjne. Men hvem ved, hvad der gemmer sig bag hver eneste kontanthjælp modtagers facade? Det kan je jo ikke udtale mig om. Så det er en svær diskussion.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*