Øjenlæge Peter Brincker

Peter Brincker

Peter Brincker er en af de mest erfarne øjenlæger og øjenkirurger i Danmark inden for laserbehandling og øjenkirurgi.

Peter Brinckers blændende start og baggrund

DerPeter Brincker er ingen tvivl om, at Peter Brincker gennem tiden har oplevet en masse og gjort sig en masse erfaringer gennem sin karriere. Hans medicinske karriere startede i 1968, hvor han blev optaget på medicinstudiet på Københavns Universitet. Her læste han medicin fra 1968 til 1976.

For at finansiere sit studie arbejdede Peter Brincker som video- og filminstruktør på Rigshospitalet, et sted hvor han senere hen skulle gøre sig nogle store gennembrud.

I de to sidste studieår arbejde øjenlæge Peter Brincker på henholdsvis Psykiatrisk afdeling på Sankt Hans og på Øre-Næse-Hals afdeling i Sverige som læge. Efter studiet arbejdede Peter Brincker som læge på forskellige afdelinger:

  • Anæstesi i 1½ år
  • Ortopædkirurgisk i 1 år
  • Psykiatri i ½ år
  • Intern medicin i 9 måneder

Samtidig med disse ansættelser arbejdede han også som vikarierende praktiserende læge i Sverige og i København.

Tiden i flyvevåbnet

Fra 1979 til 1999 var Peter Brincker associeret til Flyvevåbnet, hvor han fra 1980 til 1981 fast ansat i Flyvevåbnets Helikopter Redningstjeneste og derefter som overlæge og major på Værløse Flyvestation. Her var han specialuddannet som pilot, dykker og bodyguard for blandt andet Tysklands kansler og den amerikanske udenrigsviceminister.

Forskning i laserbehandling på Rigshospitalet

I en lang årrække arbejdede øjenlæge Peter Brincker som 1. reservelæge på både Frederiksberg Hospital og på Rigshospitalet. Her forskede han blandt andet i laserbehandling, som efterfølgende medvirkede til hans gennembrud inden for laserteknik. Han blev her medopfinder af to nye og epokegørende operationer for grøn stær, som han rejste verden rundt og holdte foredrag om.

Efter Peter Brinckers forskning i laserbehandling pionerede han laserteknikken i Danmark, som han har behandlet med fra sin egen private praksis siden 1989.

I tiden på Rigshospitalet og sin egen private praksis har han behandlet og opereret cirka 25.000 personer for grå stær og 26.000 med laserbehandling.

Videre uddannelse og udvikling for Peter Brincker

Selvom øjenlæge Peter Brincker har mange uddannelser og præstationer bag sig, stopper han ikke med at udvikle sig inden for øjenkirurgi. Han er under løbende uddannelse og deltager derudover ofte i internationale kongresser og kurser som medlem af European Society of Cataract and Refractive Surgeons (ESCRS) – den Europæiske sammenslutning af øjenlæger- og kirurger. Sammenslutningen består af 5000 professionelle læger fra over 100 lande.

Herudover har Peter Brincker været både underviser og censor for kommende øjenlæger ved Københavns Universitet samt er en ofte anvendt foredragsholder til internationale kongresser for øjenbehandling.

I de sidste fire år har han blandt andet afholdt foredrag ved verdenskongresser i Wien, Paris, Dubai og London. Primært om Laser-Blended-Vision, som hans klinik, var den første i verden der kunne udføre.

Er du interesseret i at læse mere om øjenlæge Peter Brincker, kan du læse mere om ham på hans hjemmeside her.

Du kan også vælge at følge øjenlægens arbejde på Facebook her.

Hvad er øjenkirurgi?

Øjenkirurgi, eller oftalmologi, som det egentlig hedder, er en gren inden for medicinuddannelsen, der omhandler diagnostik, behandling og forebyggelse af øjensygdomme. Det er en uddannelse, øjenlæge Peter Brincker har været igennem.

Oftalmologi er et unikt felt inden for lægebranchen. Øjet, dets omkringliggende strukturer og visuelle elementer kan blive påvirket af mange forskellige faktorer. Her er det øjenkirurgen, der sammen med sit team, skal diagnosticere og behandle eventuelle sygdomme og fejl, der måtte opstå. Og der kan opstå mange. Både på grund af deciderede øjenskader men også på grund af kroppens naturlige opbygning. Det er en proces, øjenlæge Peter Brincker og hans team også benytter. Det betyder også, at oftalmologi skal inkorporere mange andre discipliner inden for lægevidenskaben.

En af de helt store udfordringer med øjenkirurgi er, at mange af øjets elementer er gennemsigtige. Selvom man kan se selve strukturen og derfor også de anormaliteter, der kan være, så er det ekstremt kompliceret at arbejde med gennemsigtige elementer. Det kender øjenlæge Peter Brincker alt til, og derfor sørger han også for, at han og hans team er 100 & opdateret på den seneste viden.

Oftalmologer benytter videnskabelige opdagelser fra andre grene af lægevidenskaben til at forbedre synet og helbrede øjenproblemer for helt almindelige mennesker. Innovative teknologier, der visualiserer øjet har hjulpet til, at det er nemmere at diagnosticere og behandle mange øjensygdomme. Øjenkirurgi er en branche, der hele tiden udvikler sig, og der foretages hele tiden nye opdagelser, der gør behandlingerne bedre for patienterne, fortæller øjenlæge Peter Brincker.

Hvad er en oftalmolog?

En oftalmolog er en medicinsk uddannet læge, der både opererer som en læge og kirurg, og som undersøger, diagnosticerer og behandler sygdomme og skader i og omkring øjnene. Øjenlæge Peter Brincker er uddannet oftalmolog.

Som uddannet oftalmolog arbejder man med personer i alle forskellige aldersgrupper: fra nyfødte babyer til pensionister. Patienterne har det ofte godt under omstændighederne, og deres kondition er sjældent livstruende. Men det gør ikke deres problemer mindre vigtige, tværtimod. Synet er en af de vigtigste sanser ifølge flere undersøgelser, og mange mennesker i alle aldersgrupper føler et stort misbehag, når talen falder på øjenproblemer. Derfor skal en øjenkirurg også have et menneskeligt aspekt med i sin behandling. Det er ofte krævet, at lægen beroliger patienterne, og det kan være nødvendigt at forklare hele proceduren over for de personer, der skal undergå en operation. Der lægges derfor stor vægt på en oftalmologs personlige egenskaber. Det er også en egenskab, øjenlæge Peter brincker og hans stab fokuserer meget på.

En almindelige uge for de fleste oftalmologer bruges på at tilse patienter i deres klinik. Her skal der foretages mange diagnoser, behandlinger og især follow-ups, så man er sikker på, at en patients behandling er gået godt. Selvom mange øjenproblemer relaterer sig til patienternes alder, kan øjenproblemer være et tegn på, at der er noget andet i vejen. Katarakt og grøn stær er ofte aldersbetinget, men det kan også være et symptom på f.eks. diabetes. Derfor sørger øjenlæge Peter Brincker altid at tjekke patienten godt og grundigt igennem, inden der foretages noget yderligere.

Som oftalmolog arbejder man tæt sammen med mange andre specialister som f.eks.
diabetologer, reumatologer og neurologer samt børnelæger og genetikere m.fl.

Laserbehandlinger er blevet meget udbredt, når patienter skal opereres for synsproblemer eller –sygdomme. Disse operationer foretages med lokal bedøvelse, og en gennemsnitlig oftalmolog har ca. to operationer om ugen. På grund af den store forskning inden for denne specifikke branche vælger mange oftalmologer at specialisere sig inden for et unikt felt. Det kan f.eks. være øjensygdomme hos børn. Og der er generelt en stor efterspørgsel på specialister, da oftalmologi er en meget kompliceret gren af lægevidenskaben. Det fortæller øjenlæge Peter Brincker.

Hvordan arbejder Peter Brincker med sine patienter?

På Peter Brinckers klinik i Charlottenlund er patienternes trivsel altid i centrum, og deres velbefindende har absolut førsteprioritet. De stræber kontinuerligt efter at sikre, at patienterne føler sig trygge og velinformerede om deres behandling. Efter en omfattende forundersøgelse udarbejdes en skræddersyet behandling med det formål at forbedre patientens syn på den mest effektive måde. 

Peter Brincker lægger stor vægt på at levere den højeste grad af tryghed til sine patienter ved at tilbyde personlig behandling fra forløbets start til slut, så patientens individuelle behov bliver opfyldt. Klinikken arbejder altid mod et mål om at skabe en behagelig og afslappet atmosfære, hvor patientens komfort er i højsædet. 

Peter Brincker patienter

Få et unikt indblik i Peter Brinckers arbejde med sine patienter og deres oplevelse med øjenoperationer i den syvende sæson af “Diamantfamilien” episode 2 på TV2 Play. I dette afsnit fik Peter Brincker besøg af diamantdronningen, Katerina Pitzner. I afsnittet kan du se, hvordan Katerina Pitzner ønsker at frigøre sig fra besværet med brillerne i dagligdagen ved at gennemgå en øjenlaseroperation.

Pitzner-familien har flere TV-personligheder og opnåede stor popularitet blandt danskerne med udgivelsen af realityprogrammet “Diamantfamilien” i 2018. Katerina Pitzner, en diamanthandler og grundlægger af Diamantbørsen, er en fremtrædende skikkelse i programmet.

Se episode 2 af “Diamantfamilien” her.

Ydelser

Øjenoperation laser

Laser øjenoperation

Operation for grå stær

Øjenlæge Charlottenlund

Øjenlæge

Øjenoperation