Manillo – Sådan sikrer dig du den optimale køretur

Er du i en stilling, som kræver mange køreture årligt? Eller står du og din familie og skal afsted på en ferie, hvor I har valgt at benytte Jer af bilen som transportmiddel? Så kan det være en god idé at vide, hvordan man sikrer sig en optimal køretur.

Køreture kan godt være lange og kedelige, men med et par små tips og tricks er det faktisk muligt at gøre dem mere medgørlige. Derudover vil vi komme ind på et par emner, som kan forbedre din sikkerhed i bilen.

Hav altid noget underholdning med

Det siger naturligvis sig selv, at underholdningen er forskellig alt afhængigt af, om køreturene er i erhvervsøjemed eller om det er til turen ned til feriedestinationen. I begge tilfælde er det dog vigtigt at have noget “underholdning” med, som kan gøre køreturen dét sjovere.

Kører du meget i dit arbejde, så kan vi varmt anbefale at finde nogle relevante podcasts, som kan sætte gang i dine tanker samt dygtiggøre dig yderligere inden for forskellige områder. Køreture behøver nemlig ikke være spildt tid, og da du naturligvis ikke må kigge på en skærm, mens du kører, så er podcasts et perfekt alternativ. Har du en smartphone, kan du ofte hente dine podcasts direkte derned, så du kan høre dem i bilen. Søg blot efter et emne på nettet efterfulgt af ordet “podcast”, så vil du hurtigt finde nogle rigtigt interessante nogle!

Er det en køretur med hele familien Sydpå, så anbefaler vi, at I finder nogle skærme at sætte i bilen. Disse skærme behøver ikke koste en formue, og det kan gøre hele forskellen på om hvorvidt køreturen forløber sig godt eller skidt. Har du små børn med i bilen, er dette næsten et must.

Hav altid de rigtige dæk på

For at øge sikkerheden på vejene, er det vigtigt, at du altid har styr på, at du har de rigtige dæk på. Har du eksempelvis sommerdæk på om vinteren, skal du naturligvis have dem skiftet. Derudover er det vigtigt, at du holder et stærkt øje med dit dækmønster. Skal du ud på en længere køretur, kan det være en god idé at få tjekket dækkene hos en mekaniker.

En relativt ny tendens blandt bilejere er også de såkaldte dash cams. Disse sætter du op forskellige steder på bilen, og du vil kunne bruge optagelserne til et hav af ting. Dashcams kan blandt andet være med til at agere dit bakkamera. Derudover vil det kunne påvise, hvis du ikke var skylden i et færdselsuheld, hvis uheldet skulle være ude. Et dashcam kan være en sindssygt god investering, og i flere lande er de blevet lovpligtige at køre med.