Jesper Brunander – Selvlært forretningsmand

I år 2001 blev Jesper Brunander hevet hjem fra London af sine forældre, der som akademikere mente, at han skulle i gang med en uddannelse på Handelshøjskolen. Og det er faktisk her, historien om Jesper Brunanders karriere for alvor tager fart. Men det er dog ikke i Handelshøjskolernes klasselokaler, Jesper Brunander bruger det meste af sin tid – faktisk er det mere reglen end undtagelsen, at han ikke er at finde der.

I stedet bruger han tiden på rejser fra København til Italien og Tyskland. Og med sig hjem fra de ture har han store partier tøj, som han herhjemme afsætter i egne butikker og rundt om på diverse lagersalg.

På kort tid udvider Jesper Brunander sin tøjvirksomhed til også at omfatte import af mærkevarer som, Gucci, Burberry, Kenzo og Calvin Klein-undertøj. På det tidspunkt, i starten af nullerne, har flere af de mest kendte designerbrands ikke det store fokus på det danske marked, så Jesper Brunander er en af de eneste i Danmark, der opkøber varerne, som han efterfølgende sælger videre til blandt andet Dansk Supermarked.

Efterhånden må Jesper Brunander indse, at det at drive tøjvirksomhed ikke kan forenes med at gå på Handelshøjskolen. Så han melder sig ud efter to år uden stort set at have været der. På det tidspunkt har han sammen med sin virksomhedspartner opbygget et brand, der tæller rundt regnet 10 butikker som beskæftiger cirka 90 ansatte.

Ridningen skubbede hestekræfterne i baggrunden

Som barn ville Jesper Brunander gerne have fart over feltet. Nærmere bestemt drømte han om at køre motocross og prøve sig selv af med den tohjulede og dens hestekræfter. Men sådan gik det ikke, og i stedet var det en anden slags hestekræfter, han kastede sin kærlighed på.

Da søsteren, Maria Brunander Vøgg, fik en pony, gik der ikke længe, før Jesper Brunander sad i sadlen. Og der blev han siddende mere eller mindre i hele sin teenageperiode, hvilket blandt andet også bragte ham på det danske bruttolandshold i ridebane springning, ligesom han deltog i nationale mesterskaber og internationale stævner i udlandet.

Da han ramte tyverne rettede Jesper Brunander sit fokus mod det at drive forretning, og ridningen blev for en stund lagt på hylden. Men gammel kærlighed ruster som bekendt ikke, og senere hen hoppede Jesper Brunander igen i ridebukserne, og siden da har han tilbragt størstedelen af sin fritid til hest.

I dag står den med jævne mellemrum stadig på konkurrencer for Jesper Brunanders vedkommende. Og i mindre kompetitivt regi bliver ridningen også kombineret med jagt, når Jesper Brunander bruger fritiden med venner, investorer og forretningsforbindelser

Udlandet

Hvis der er noget, der driver Jesper Brunander, så er det at komme ud og opleve verden. Og det har han netop fået mulighed for med ridningen, når han har deltaget i internationale konkurrencer i hele Europa og USA. Jesper Brunander er også selv gået målrettet efter at bo i udlandet. Han rykkede teltpælene op og flyttede til Schweiz i 2010, så han kunne være så tæt som muligt på sine forretningsforbindelser.

I dag pendler Jesper Brunander mellem Schweiz, England og Danmark for forretning.

Selvom COPI Group er forankret i Danmark, drømmer Jesper Brunander om, at virksomheden skal være repræsenteret i hele verden. Og det falder meget godt i tråd med Jesper Brunanders nysgerrighed og interesse i den verden, der omgiver ham. Selv flyttede han til Schweiz for at være tættere på sine investorer, og i dag bor han i England med sin kone Anya. Og næste destination kan meget vel hedde New York og USA, hvor Jesper Brunander gerne vil etablere COPI Group og det skandinaviske udtryk, de repræsenterer.