Jagtskole.dk – skaber glæde på arbejdspladsen

Fredagsbarer, firmafester, teambuilding og så videre. Listen over klassiske firmaarrangementer er ikke særlig lang, og det betyder også, at firmaarrangementer hurtigt kan blive ensformige og en smule kedelige – for alle har prøvet det før. Ikke desto mindre er firmaarrangementer naturligt med til at ryste kollegaer sammen og skabe en bedre stemning og et bedre fællesskab på arbejdspladsen. De klassiske firmaarrangementer kan dog med fordel skiftes ud med nogle mere specielle arrangementer, der kan sikre, at du og dine kolleager er sammen på en anden måde end sædvanligt. Et firmaarrangement kan sagtens tænkes kreativt, så alle i firmaet får noget ud af arrangementet. Herunder får du nogle eksempler på, hvilke anderledes og sjove firmaarrangementer der måske kan være værd at afprøve på din arbejdsplads.

Lav noget aktivt sammen

Hvis I vil lære hinanden bedre at kende, er det en god ide, at I ser hinanden i situationer, som ikke er vante for jer. Dette kan for eksempel være situationer, hvor kroppen bruges på en anden måde, end den gør i arbejdssammenhænge. Derfor kan det også være en rigtig god ide at lave noget aktivt sammen. I kan for eksempel tage ud at klatre sammen, I kan danse sammen, I kan prøve kræfter med at sejle sammen. Der er mange gode eksempler på ting, I kan lave sammen; ting, hvor I er aktive. Aktiviteten kan sagtens kombineres med andre aktiviteter eller et andet arrangement, og det kan eksempelvis med fordel være en del af en aktivitetsdag, hvor andre aktiviteter også er på programmet.

Hold aktivitetsdag med familien

Når I skal lære hinanden bedre at kende, kan det være en god ide at lære hinandens familier at kende. Derfor kan det også i mange tilfælde give mening at invitere de ansatte og deres familier til en aktivitetsdag. En aktivitetsdag kan foregå på mange forskellige måder og inden for mange forskellige budgetter. En aktivitetsdag kan eksempelvis foregå i et fritidscenter, hvor både børn og voksne kan give den gas med forskellige aktiviteter. En aktivitetsdag kan dog også foregå noget mere ekstravagant med eksempelvis en tur i en forlystelsespark eller lignende. Om en aktivitetsdag for hele familien er en god ide, afhænger i høj grad af virksomhedens størrelse og jeres fællesskab og lyst til at inddrage familien i arbejdssammenhænge.

Afhold anderledes kurser sammen

Måske er du på en arbejdsplads, hvor der afholdes mange forskellige faglige kurser, der kan bruges i forbindelse med arbejdet. I så fald – og helt generelt – kan det være en god og sjov idé at afholde nogle anderledes kurser sammen. Det kan med fordel være noget, der binder nogle forskellige interesser sammen. Eksempelvis kan I tage på forskellige madlavningskurser eller lignende sammen. I kan også deltage i nogle kurser, der, udover det faktum, at I lærer hinanden at kende, kan bruges til noget for den enkelte. I kan eksempelvis tilmelde jer en jagtskole sammen, hvor I sammen kan tage jagtbevis. Det er noget, man kan gøre alle sammen, eller det er noget, der kan laves for dem, der er interesserede. Kurserne kan eventuelt laves med delvis selvbetaling for dem, der har lyst til at deltage. På denne jagtskole kan man opnå rabat, når man er flere end to, der tager jagtbeviset sammen – måske er det her, jeres næste firmaaktivitet skal foregå?