Hvordan skaber du den bedste arbejdsplads for dine ansatte?

Vi oplever hele tiden, at der kommer nye management teorier, leder strategier og lignende – men hvad er helt præcist den rette opskrift? Vi drømmer alle om at have glade ansatte og at de ansatte tør sige, hvis der er noget, de er utilfredse med. Hvordan sørger vi for, at alle føler sig komfortable og tilfredse i deres dagligdag?

Vi kan ganske vist ikke give dig opskriften på, hvordan du bedst håndtere konflikter eller kontroverser. Dog kan vi give dig et par fifs til, hvordan du bedst muligt skaber den bedste atmosfære og de bedste forudsætninger for et godt samarbejde med dine ansatte. Læs med nedenfor, hvor vi vil gennemgå disse.

Sociale arrangementer

Flere undersøgelser er blevet lavet i forhold til, hvad ansatte prioriterer højest og ligeledes i forhold til, hvilke elementer definerer en “god arbejdsplads”. Størstedelen af de adspurgte beretter, at deres kollegaer har stor indflydelse. Det ser unægteligt ud til, at gode kolleger er lig med en god arbejdsplads for mange.

Efter en ferie siger mange også ofte, at det de glæder sig mest til i forbindelse med at komme tilbage til arbejdet, er kollegerne. Nu ved vi, at kollegerne og et godt sammenhold på arbejdspladsen er vigtigt for mange. Derfor er derfor også vigtigt, at vi som ledere gør vores for, at sammenholdet bliver opretholdt.

Hvis du synes, at du har for travlt i dagligdagen til at finde på arrangementer, kan du altid overveje at give opgaven til en ansat eller to. Julefrokoster og sommerfester – mulighederne er mange!

Det er vigtigt, at dine ansatte kan se, at disse sociale arrangementer er en prioritet for dig og for ledelsen i firmaet – og vær endelig ikke bange for at tage del i festlighederne! Når dine ansatte føler, er I er på lige fod, er der også meget større chance for, at de ansatte vil føle sig komfortable nok til at tale med dig om eventuelle problemer på arbejdspladsen.

Ideelle arbejdsforhold

Foruden sociale arrangementer, er det selvfølgelig nødvendigt, at arbejdsforholdene er ideelle. Vi bruger mange timer på arbejdspladsen, og sociale arrangementer kan ikke veje op for en eventuelt dårlig stol eller lignende.

Har du før hørt om arbejdsstationer (også kaldet workstations)? Med ISV certifikater kan de optimere enhver arbjedsplads, hvilket også hurtigt er med til at øge glæden i blandt dine ansatte. Når de ikke længere skal bruge tid og kræfter på dårlig software, vil de unægteligt opleve et større overskud i forbindelse med andre opgaver. Du kan finde en løsning med Dell arbejdsstationer, for en workstation er bestemt et ideelt bud på, hvordan du kan optimere arbejdsforholdene for dine ansatte.