Heine Gustafson – hemmeligheden bag lyn-succes

Heine Gustafson - firmabil

Navnet er Heine Gustafson: Manden, der for kun tre måneder siden, i april 2018, stiftede firmaet Brolægning Sjælland, som udfører entreprenør-opgaver såsom flisebelægning, haveservice, anlægsarbejde og belægningsarbejde til både private, foreninger og virksomheder.

Heine Gustafson er udlært maskinarbejder og tog fra 2001-2005 en uddannelse som brolægger. Allerede i 2001 startede han som brolægger i firmaet OK Grøn Anlæg, hvor han var til 2003. Også siden da har han arbejdet som brolægger, og det giver ham små 20 års erfaring inden for faget.

På de kun tre måneder, firmaet har eksisteret, er det gået til at bestå af 10 ansatte, to gravemaskiner, to minilæssere, fem biler og en lastbil. Dertil skylder Heine Gustafson intet i firmaet, det er helt gældfrit.

God markedsføring er nøglen for Heine Gustafson

Spørgsmålet, der hurtigt melder sig, er: Hvordan kan Heine Gustafson have gået fra ingenting til at skabe så stor en forretning så hurtigt?

Svaret er klokkeklart: Markedsføring på Facebook!

Når man scroller ned over Brolægning Sjællands Facebook-side skulle man ikke tro, at den kun har eksisteret i få måneder. Det ene opslag efter det andet møder ens blik, og der er ofte flere opslag fra samme dag.

Hvad man også bider mærke i, er, at Heine Gustafson på kun få måneder har fået 4.500 ’Synes godt om’ på siden. Det er langt flere ’Synes godt om’, end en lang række mellemstore virksomheder med masser af år på bagen kan bryste sig af.

Også når man klikker på ”Anmeldelser”, ser det umådelig godt ud for Heine Gustafson og Brolægning Sjælland. Lutter 5-stjernede anmeldelser er, hvad man finder.

Men selve nøglen til denne massive succes på næsten ingen tid på Facebook er ikke blevet nævnt endnu: KONKURRENCER.

Det første opslag med en konkurrence

Den 9. april lavede Heine Gustafson det første Facebook-opslag med en konkurrence. I opslaget annonceres der øverst med store bogstaver suppleret med emojis, at der er tale om en konkurrence, der har værdi af 15.000 kr.

Dertil står der:

Vind 25m2 belægning med 2t grus og bortskaffelse af jord eller gamle sten 2t 💪

Alt du skal gøre for at deltage er:
– Fortælle hvem der fortjener at vinde.
– Like vores side
– Dele dette opslag

Vinderen bliver trukket fredag d. 27 April og bliver offentliggjort på vores Facebook.
– Konkurrencen gælder kun Sjælland.

Som det fremgår, har Heine Gustafson her lavet en konkurrence, der kræver meget lidt af dem, der deltager, men som giver stor værdi til vinderen.

Man kan med andre ord spørge sig selv: Hvorfor skulle man IKKE deltage?

Der er bare lige denne sjove detalje, at dengang opslaget blev lavet, havde Facebook-siden stort set ingen følgere.

Her kan man så godt undre sig over, hvordan opslaget kunne få intet mindre end 2 tusind likes, små 1.800 delinger og flere hundrede kommentarer – som det fremgår af nedenstående billede. Dertil har hele 241.000 Facebook-brugere set opslaget.

Den lader vi lige stå lidt… 241.000 så et opslag på en side, der før det ikke havde nogen følgere. Det kan man godt kalde en god start!

Heine Gustafson - Facebook indlæg 1

Svaret ligger nok i den måde, opslaget er blevet udformet på. De ting, man skal gøre for at vinde konkurrencen lægger op til interaktion og deling. Når opslaget deles, og når man tagger dem, der fortjener at vinde, bliver opslaget pludselig vist på News Feed hos Facebook-brugere, der ikke i forvejen har syntes godt om Facebook-siden. De ser nu opslaget og tænker måske: ”Hvorfor skulle jeg ikke deltage i konkurrencen? Det eneste, jeg skal gøre, er at like siden, opslaget og tagge en, jeg synes fortjener at vinde. Det er da ikke noget at snakke om.”

Sådan ruller snebolden, og på ingen tid kommer der nye følgere til siden.

Metoden vidner om en vigtig ting: At give ting ud gratis kan være en rigtig god forretning. Om end dette lyder parakdoksalt, er Heine Gustafson med til at bevise sandhedsværdien af det.

Ganske vist gives der 15.000 kr. ud en gang i mellem, men til gengæld opbygges en stor synlighed omkring ens brand. Det giver en masse nye kunder i biksen.

Set på en anden måde: Heine Gustafsons virksomhed vækster, samtidig med at folk bliver glade: What’s not to like? Det er, hvad man kan kalde en win-win.

Tonsvis af engagerede Facebook-brugere

Der er næppe tvivl om, at budskabet i opslaget gik rent hjem hos Facebook-brugerne. Disse forstod udmærket godt, hvad der skulle til for at vinde 25 kvm-belægningen, så de taggede løs og fortalte, hvem de mente fortjente præmien.

Ja, rent faktisk kan man blive ved i flere minutter med at scrolle ned ad den lange lister af engagerede Facebook-brugere, der gør, hvad de kan for at komme i betragtning. Og ikke nok med de. De gør også, hvad de kan for at tale deres sag og komme med argumenter for, hvorfor lige netop deres ven eller familiemedlem i særlig høj grad fortjener præmien.

Her følger et par eksempler:

Christian Larsen skrev den 21. april:

Min mor fortjener så meget en ny gangsti op til huset. De gamle fliser er så skæve, at hun dårligt kan gå/køre med hendes gangstativ. Hun er desværre ramt af sygdom, så hun fortjener virkelig lidt medgang

Der er også kommentarer i den mere humoristiske ende, fx fra Pia Hilskov, der den 20. april skrev:

Det gør min mand, som ikke er på Facebook, han gravede et stort hul i forhaven for 3-4 år siden…og desværre er der ikke sket mere…..så han ville blive rigtig glad for det blev lavet med nogle flotte sten…Forresten så vil jeg også blive glad

Anna Hoffmann skrev 20. april:

Oh my Lord – kom gerne forbi her.  👏🏻 🙏🏻 Her trænger, og min fantastiske mand slider og slæber, men ku godt bruge et par hjælpende hænder… eller ti. Hey! Så giver jeg sgu kage og kaffe.

Anja Møller skrev – nok med en mindre portion ironi – 20. april:

Det kunne være så fedt   Vi ønsker os en terrasse bag i haven, men med en blind mand og mig med sclerose ville det tage os resten af livet at blive færdige
Så det kunne helt sikkert være en skøn gave at modtage

Marie-Helen valgte også at tale til følelserne:

Det gør min mand  vi skal have lagt 80 m2, og hans krop gør at det er et meget smertefuldt projekt.

Det samme gjorde Maria Graff:

Min mand fortjener at vinde! (Ja så vil vi begge vinde ). Han knokler for at ordne ALT. Er sengeliggende Pga graviditet.! Udover han skal være mor/far og lave alt husligt, så knokler han også med at vi skal ha lavet forhave, belægning foran garagen og en terrasse! Vil elske at han ikke skulle knokle ligeså megeg

Og Jette Andersen var den mere egoististke type, som gjorde det klart, at det var hende selv, der fortjente præmien:

Det gør jeg, har lige overtaget en lejlighed med have,men det Bugter sig i bakkedal og fliserne er benbrækkerstræde ,men jeg er aldrig heldig  🍀

Det samme var Philip Hornung:

Klart mig selv. Har lige en carport der godt kunne bruge et par professionelle

Hvorfor så vise alle disse kommentarer? Ganske enkelt for at give et klart indtryk af, hvor massiv en trafik, konkurrence-opslaget skabte, og hvor meget folk engagerede sig og gik med på præmissen.

Det er tydeligt, at Facebook-brugerne synes, det er sjovt med sådanne slags konkurrencer, så der er overskud til en smiley eller to og ikke mindst humor og talen til følelserne.

Det andet opslag med en konkurrence

Heine Gustafson kunne tydeligt se den klare effekt af det første konkurrence-opslag, så hvorfor ikke gentage succesen. Dette var lige netop, hvad Heine Gustafson gjorde, og den 6. maj lavede han et nyt Facebook-opslag med en konkurrence.

Dette opslag klarede det endnu bedre end det foregående. Det fik hele 2,7 tusind likes, 2.439 delinger og flere hundrede kommentarer. Denne gang så hele 312.000 Facebook-brugere opslaget. Imponerende tal – endnu gang – og samtidig vidnede det om fremgang siden sidste opslag.

Opslaget fulgte helt samme opskrift som ved det seneste opslag: 1) Det gøres klart, at det er en konkurrence, 2) der står, hvad man kan vinde, og hvad værdi det har, 3) der står, hvad man skal gøre for at vinde konkurrencen, 4) der står, hvornår vinderen vil blive trukket, og at konkurrencen kun gælder Sjælland, 5) det gentages, at man skal like Facebook-siden for at vinde, 6) det gøres klart, at konkurrencen ikke er støttet, sponsoreret, administreret af eller forbundet med Facebook.

En lille måneds tid senere kunne Heine Gustafson og Brolægning Sjælland på Facebook-siden annoncere, at den heldige vinder af konkurrencen var Martin Bidstrup.

Som det ses på billedet til venstre, bruges en sød lama til at symbolisere, at der er fundet en vinder – samme lama prydede opslaget, hvor vinderen af den første konkurrence var blevet fundet.

Samtidig gøres det klart, at det langt fra er slut med konkurrencer: ”Til alle jer andre, hold øje med vores side, der kommer snart en ny konkurrence op igen, og denne gang er det måske dig der vinder.  ”

Der er altså ingen grund til at være skuffet over, at man ikke vandt i denne omgang, for der kommer en chance til – og en til efter den.

Andet end konkurrencer

Brolægning Sjællands Facebook bruges til meget andet end kun Facebook-konkurrencer. Siden bruges også til helt almindelig opslag omkring hverdagen i virksomheden: hvilke projekter, der er i gang, hvad der lige er overstået osv.

Et eksempel er dette opslag til højre:

heine gustafson

Der skrives her om belægning af en terrasse i Ballerup på 339 kvm og om en glad og tilfreds kunde. Opslaget er et godt eksempel på den dynamik og aktivitet, der er på Facebook-siden. Under opslaget skriver en potentiel kunde og spørger, hvad prisen er for at få lagt fliser pr. kvm. Brolægning Sjælland svarer:

”Hej vi har ikke kvadratmeterpris. Men fast tilbud altid. Men du velkommen til at kontakte os på telefon 41 41 10 10”. Hermed er en dialog med det, der måske bliver en kunde igangsat, og det bliver tydeligt, hvordan Facebook bliver et mødested mellem kunde og virksomhed.

Generelt har Heine Gustafson valgt, at der på Facebook-siden skal meget krudt på at fremvise de resultater, Brolægning Sjælland udfører, når de udfører opgaver for kunderne. På denne måde skabes der en stor transparens, og sidder man selv derhjemme og kunne overveje at få lagt terrasse el.lign. af firmaet, ja, så kan man blive klogere ved at gennemkigge Facebook-siden: ”Det, som denne kunde har fået lavet i sin have, kunne jeg lige så godt have fået lavet i min.”

En anden ting, der vises på Facebook-siden, er de såkaldte ”familiemedlemmer”, nemlig gravkøer og minilæssere og andet udstyr. Disse viser Brolægning Sjælland og Heine Gustafson stolt frem. Disse udgør virksomhedens muskler. Det er de maskiner, der danner fundamentet for, at opgaverne kan udføres – så hvorfor ikke betragte dem som familiemedlemmer?

Heine Gustafson – en ildsjæl

Det er værd at fremhæve et vigtigt faktum: Det er bestemt ikke kun pga. den stærke Facebook-markedsføring, at Heine Gustafson har skabt så hurtig en vækst for brolægning Sjælland.

Heine Gustafsons person skal også tilskrives succesen. Der er tale om en direktør, som arbejder ustandseligt, og som insisterer på selv at være med til at udføre belægningsarbejdet sammen med sine ansatte.

Faktisk er Heine Gustafson altid med ude i felten, når der udføres opgaver – han sidder ikke bare på et kontor og udfører det fine arbejde. For ham er det vigtigt at give sine medarbejdere så gode forudsætninger som muligt for at udføre deres arbejde, så Heine Gustafson vælger som oftest at blive som den sidste og gøre udstyr osv. Klar til næste dag, når hans medabejdere slal genoptage arbejdet.

På denne måde ved Heine Gustafson, at arbejdet bliver udført korrekt, og det giver ham stor ro i sindet.

Heine Gustafson er kort sagt en ildsjæl, der brænder for, at ikke kun kunderne er glade, men også at han medarbejdere føler, at der er taget hånd om dem, og at de hele tiden har en sikkerhed i det, de gør.

Med andre ord er det ikke alene et godt stykke markedsføringsarbejde på Facebook, der er grunden til den succes, Heine Gustafson har skabt for Brolægning Sjælland. Også Heine Gustafsons enorme evne til at arbejde, til alle er glade, er en vigtig grund herfor.

 

Se denne video, hvor Heine taler om sine erfaringer med 3byggetilbud.