Har I brug for en klar kommunikation på arbejdet?

klar kommunikation

Er du begyndt at miste glæden ved at tage på arbejde? Skyldes det et dårligt sammenhold mellem dine kollegaer eller er lederskabet ikke det bedste? Så læs med her!

En dårlig arbejdsplads kan påvirke en mere end man tror. Man arbejder nemlig hver dag og det kan derfor være svært at se bort fra det. Mange prøver dog blot at glemme det og bare få overstået dagen hurtigst muligt. Sådan skal det dog ikke være. Det skal nemlig være behageligt at gå på arbejde. Man skal stå op hver morgen og smile og ikke have lyst til at blive hjemme og melde sig syg. Man skal tage disse tegn meget alvorligt, da det faktisk handler om dit eget helbred på længere sigt.

Det tænker mange slet ikke over, som er et problem. For det at pakke sine følelser ned gør det kun værre. Du kan nemlig gå ned på grund af en depression. Det vil både påvirke arbejdspladsen og dit private liv. Du vil derfor ramme flere mennesker end du går og tror og det skal helst undgås. Det er derfor vigtigt at man fortæller arbejdspladsen, hvordan man har det, da du kan komme ud for dette, hvis du ikke gør noget ved det hurtigst muligt.

Det kan ligeledes være på grund af at selve kommunikationen på arbejdspladsen ikke er optimal og det kan derfor være frustrerende, da man på den måde ikke kan klare arbejdsopgaverne til fulde. Man bliver nemlig hurtigere i tvivl om det man fik besked på faktisk var det man skulle gøre eller ikke gøre. Det er derfor utroligt vigtigt at man har en klar kommunikation på arbejdet, da der kan opstå en del fejl og mangler på grund af misforståelser. Det samme gælder når en anden skal lære en op i noget nyt. For hvis man ikke får forklaret det ordentligt, kan man have svært ved at udføre arbejdet uden fejl. Det er dog så svært at erkende manglende forståelser for forskellige emner på arbejdspladsen, da det virker så uprofessionelt. Derfor er der mange som helst ikke siger noget, da de på den måde ikke vil tabe ansigt. Det er dog yderst vigtigt at man enten erkender at man ikke har forstået det eller at personen som forklarer for en læring inden for videndeling, da det fremover vil hjælpe på problemet.
Situationer som de omtalte kan gå hen og blive et stort problem, idet det kan medvirke til stress. Det vil nemlig påvirke den enkelte så meget, da der bliver pålagt et pres på, da man egentlig ikke har forstået opgaven, men gerne vil klare det uden fejl. På den måde vil det også tage længere tid for den pågældende person, som kan mærkes på virksomheden. Dette er derfor ikke en god situation at stå i – hverken for medarbejderen eller for virksomheden.

Der skal derfor generelt gøres noget, da ingen skal udsættes for dette. En medarbejder skal føle sig tilpas på en arbejdsplads og der skal derfor en klar kommunikation og en forbedret videndeling til. På den måde vil selve sammenholdet også forøges, da der på den måde ikke opstår misforståelser, som kan føre til konflikter. Det kan derfor anbefales at tage kurser inden for klar kommunikation og videndeling, da I på den måde får en god arbejdsplads!

Så husk altid at få medarbejderne med og spørg ind til deres trivsel. På den måde vil arbejdstempoet ligeledes øges, da arbejdsglæden nu vil stige. Det er derfor vigtigere end I tror!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*