Godstransport skal være effektiv, men bestemt også miljøvenlig!

Der var engang hvor at godstransport kunne ose næsten frit i naturen, man havde ikke de samme stramme restriktioner som i dag og miljøansvaret var slet ikke i fokus på samme måde. Dette kombineret med en stigende efterspørgsel på transport lande imellem, udviklede sig langsomt til en tikkende miljø bombe og det er derfor godt at man i dag, har fået definerede grænser for udledning af kuldioxid, lang mere striks.

De lastbil producenter der i dag sætter lastbiler til godstransport på markedet, er underlagt krav om at leve op til et internationalt udledningsregelsæt, der i forlængelse af dette har skabt ny fokus på en langt bedre udnyttelse af brændstof og dermed også udvikling af mere avancerede motorer. De nye motorer har en langt højere ydelse per liter brændstof, udledningen af kuldioxid er faldet markant og disse faktorer har også haft en økonomisk fordel over tid, for de vognmænd der har investeret i nye lastbiler, med moderne motor teknologi.

Intet er så skidt at det ikke er godt for noget, de nye krav har skabt en rivende udvikling af optimerede motorer, en udfordring de fleste lastbilproducenter har taget til sig de sidste ti år, men som også har flyttet den teknologiske udvikling i en bedre retning og som har revolutioneret den internationale godstransport i forhold til ansvarsbevidsthed og miljø. Det er klart at man fortsat kan forbedre de teknologier der er i dag, men det er rent faktisk rent imponerende, hvor langt at man er kommet på bare ti år og derfor bliver det spændende fortsat at følge udviklingen i branchen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*