Gode råd til at finde den rigtige cykelhjelm

Find den rigtige hjelm

Cykelhjelme findes i mange afskygninger, og det kan være lettere uoverskueligt at finde den rette – især hvis du er førstegangskøber.

Først og fremmest bør du gå efter en cykelhjelm, der giver dig den størst mulige sikkerhed i tilfælde af uheld. Og en cykelhjelm virker kun efter hensigten, hvis pasformen og størrelsen er den rigtige – så må dens udseende komme i anden prioritet.

Et væld af muligheder

Som nævnt i ovenstående er der rigtige mange muligheder, når det kommer til at cykelhjelme. Og de enkelte cykelhjelme egner sig til forskellige formål, og derfor kan du ikke bare tage den først og den bedste.

Inden du går på jagt efter din nye cykelhjelm, skal du derfor have defineret, hvad du skal bruge den til. For er du typen, der dyrker motionscykling, skal du bruge én bestemt type cykelhjelm, og hvis blot skal bruge en cykelhjelm til almindelig hverdagscykling, så skal du bruge en anden type.

Når det kommer til typer eller modeller af cykelhjelme, kan vi opstille tre kategorier. Der er børnecykelhjelme, cykelhjelme til sport og cykelhjelme til hverdagsbrug.

Cykelhjelm til hverdagsbrug og til børn tager selvfølgelig først og fremmest udgangspunkt i sikkerhed, men hjelmene har ligeledes et større fokus på designet i modsætning til hjelme, der henvender sig til motion, eksempelvis mountainbike. Her er der i højere grad tænkt på bekvemmelighed blandt andet i form af aerodynamik og ventilation, så hjelmen ikke bliver et forstyrrende element.

Sådan vælger du den rette

Når du har defineret, til hvilket formål du skal bruge en cykelhjelm, skal du starte med at mærke efter på pasformen – den er altafgørende i forhold til at give dig størst mulig sikkerhed. Her kan du starte med at mål dit hoved og ud fra størrelsen finde en hjelm, der passer.

Du har fundet den rigtige cykelhjelm, når den ikke kan forskubbe eller rykke sig, og når den omslutter dit hoved tæt. Ydermere har du fundet den rigtige hjelm, når du kan se, at den dækker både pande, tindinger og baghoved.

Det kan sagtens tage et par forsøg at finde den rigtige model. Der er dog ikke andet for end at væbne sig med tålmodighed, for hvis du bare vælger en tilfældig hjelm, kan du ikke være sikker på, at den beskytter dig korrekt, hvis uheldet skulle være ude.

Få professionel rådgivning

Er du fortsat i tvivl om, hvor du skal starte i forhold til køb af ny cykelhjelm, så er det en god idé at tage kontakt til en fagperson, der kan give dig den rette rådgivning.

Og der er rig mulighed for sparring. Tag for eksempel ecykelhjelm.dk, der har et bredt sortiment af hjelme med mærker som Hövding, Giro, Abus og Avenue.