Få en byggesagkyndig med på råd næste gang du køber hus

byggesagkyndig

Du vågner pludselig badet i sved. Du sætter dig op med et sæt i sengen og kigger ned på din kæreste, som lader til at sove trygt. I er gravide og skal inden længe have Jeres første barn og inden længe også jeres første rigtige hus, som i alene kommer til at eje. I har netop fundet Jeres drømmebolig og i skal være hurtige til at skrive under. Men nu slår det dig pludseligt – her midt i din nattesøvn, at Jeres higen efter at overtage og eje Jeres drømmebolig hurtigst muligt, har gjort, at I måske ikke har været så omhyggelige med at gennemgå huset for eventuelle fejl og mangler. Tanken om, at der kan være gemt skimmelsvamp bag tapettet eller tanken om, at der er revner i murværket eller hul i taget for dig til at gyse. Det vil du hverken have at du, din kæreste og allermindst dit barn skal vokse op i.

Du kommer frem til, at løsningen må være at rådgive sig med en byggesagkyndig. En byggesagkyndig vil nemlig kunne gennemgå huset fra ende til anden og kyndigt vejlede jer i eventuelle fejl og mangler. Da I begge er førstegangskøbere, har ingen af Jer den fjerneste ide om, hvordan man vil skulle lede efter fejl og mangler. På overfladen kan alt jo se nok så nydeligt ud, men hvad med under overfladen. I har fået udleveret en tilstandsrapport, som den byggesagkyndige også vil kunne vejlede Jer detaljeret igennem. Det kan være ret så komplekst at forstå og tilse en tilstandsrapport. Igen, hvad skal den indeholde, er den fyldestgørende, mangler der noget i den og lignende.

Er der skjulte fejl og mangler i din drømmebolig – rådgiv dig med en byggesagkyndig

Jeres drømmebolig ligger i Nordsjælland tæt på Virum og her ligger HR Cosult, som er et rådgivende konsulentfirma, der tilbyder byggesagkyndig assistance og kan rådgive huskøbere i byggerådgivning, tilstandsrapporter, tilbudsskrivelser og lignende. Firmaet styres af byggesagkyndig rådgiver Henning Jensen, der har mange års erfaring bag sig i bygge – og konsulentbranchen. Selvom der er en udgift forbundet med at få en byggesagkyndig til at tilse Jeres bolig, giver det dig alligevel god ro i maven og den rigtige mavefornemmelse endelige at have taget den beslutning. Ved at have en byggesagkyndig med på råd vil i nemlig være mere sikre på og trygge ved at købe jeres bolig i Nordsjælland. Samtidig vil det kunne spare jer for en masse uforudsete udgifter senere hen. Med en byggesagkyndig vil I vide at Jeres barn kommer til at vokse op i et hus uden skjulte fejl og mangler med et sundt indeklima uden skimmelsvamp, fosser i vinduerne, der får det til at trække ind og danne unødig fugt eller andre dårligdomme. Med beslutningen om at rådgive jer med en byggesagkyndig inden i endelig sætter en underskrift på boligkontrakten, tager i samtidig også en beslutning om at være både ansvarsfulde forældre og økonomisk ansvarsfulde.

Det næste skridt er nu at bestille et boligtjek, så i sammen med den byggesagkyndige kan gennemgå huset – både indvendigt og udvedigt. Ved et boligtjek bliver alle de synlige konstruktioner i huset tilset. Det være sig døre, vinduer, murværk, tag og isloeringen i huset. Hvis der opdages fejl i nogle af disse elementer bliver det påpeget i den rapport, som efterfølgende bliver tilsendt af byggesagkyndig. Er der nogle bemærkninger i rapporten, skal i efterfølgende og med sparring fra byggesagkyndig vurdere skadens omfang og beslutte hvorvidt det betyder, at I skal annullere handlen eller om i eventuelt ønsker at få afslag i prisen. I kan også være heldige, at huset fremstår i absolut topform.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*