Du skal træffe beslutninger

Som leder skal du træffe beslutninger, ledelse handler primært om at træffe beslutninger. Nogle beslutninger er små og lette at træffe, imens andre har store konsekvenser. Uanset hvad, skal lederens beslutninger være så kvalificerede som muligt. Der findes mange muligheder for at lære mere om ledelse i København og lære at tage beslutninger.

Mange er blevet forfremmet til en leder stilling på faglig bagrund, og har ingen ledelsesmæssig erfaring. Det er altid en god ide, når virksomheder vælger at forfremme medarbejder på en faglig bagrund, at ruste dem til også at udføre ledelse. I København hvor fagforeningen Lederne har deres kontor, for de mange henvendelser vedr. medarbejdere der har havnet i en konflikt netop fordi de ikke havde de værktøjer der skulle til for at udføre ledelse i virksomheden. Lederne anbefaler virksomhederne, at sørge for at uddanne de ledere der bliver forfremmet på grund af fagligheder. Der er et stort udbud af kurser og uddannelser vedr. ledelse i København. Mughederne for at efteruddanne sit personale i ledelse i København er stort.

Hans: Jeg var så heldig at min virksomhed sendte mig på ledelseskursus i København, før det blev officielt at jeg skulle overtage stillingen som mellemleder i virksomheden. Det gav mig tryghed og selvtillid til min kommende lederpost. Jeg har så fortsat med at læse videre inden for ledelse i København, da jeg gerne vil være en god leder, og der så meget at huske og tænke på.

Hans virksomhed havde forfremmet Hans fordi han var den bedste sælger i afdelingen, det havde han været fra den dag han startede. Virksomheden så hurtigt potentialet i ham, og det faktum at han blev respekteret af de andre sælgere, og naturligt fremstod som leder i salgsgruppen gjorde at det var et naturligt valg at forfremme Hans. De havde tidligere haft erfaring med at forfremme et talent uden at denne havde fået nogle værktøjer til at praktisere ledelse. Det viste sig at han blev alt for autoritær, for salgsgruppen og han blev ikke den inspirator som sælgerne havde brug for.

Erfaringer som disse deles ikke ofte nok. Mange virksomheder kunne spare penge, sved og frustrationer ved at uddanne sine ledere i ledelse. Dermed undgå de komplikationer der kommer i kølvandet på en leder der ikke træffer beslutninger, træffer de forkerte beslutninger, eller bare beslutter der hele uden at tage medarbejderne på medhør. Ledelse er en balance tagen af beslutninger.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*