Christoffer Balieu – en målrettet profil

Christoffer Balieu

Christoffer Balieu, som har en kandidatgrad i finans (MSc Investment & Risk Finance) fra Westminster Business School i London, er et dansk profil.

Christoffer Balieu har en lang række prominente uddannelsessteder bag sig, blandt andet Copenhagen Business School og London School of Economics, som er blandt de bedste universiteter i henholdsvis Danmark og England. Christoffer Balieu har derudover arbejdet med investeringer under sine studier i både England og Dubai, hvilket har givet ham international erfaring og stærke samarbejdsevner på tværs af kulturer og normer.

Christoffer Balieu er opvokset i Nordsjælland, nærmere bestemt Vedbæk og gik på RPR. Allerede dengang vidste Christoffer, at han senere hen i livet gerne ville arbejde med økonomi og investering. Han tildeler blandt andet sin store interesse for Corporate Finance til sin gamle matematiklærer på RPR, der med stort engagement og iver hjalp Christoffer Balieu til at forstå de mest grundlæggende økonomiske mekanismer. I samme periode deltog han i en ungdomskonkurrence angående aktier og investeringer, som han senere gik hen og vandt. Siden da har Christoffer Balieu ikke set sig tilbage, og han har arbejdet hårdt og målrettet på at skabe sig en karriere inden for netop Corporate Finance.

 

Christoffer Balieu – de første uddannelsesår uden for trygge Danmark

Selvom Danmark er kendt for at have et veludviklet uddannelsessystem, så Christoffer Balieu det alligevel som en unik mulighed for at få en topuddannelse, da hans familie valgte at flytte til Dubai. I Dubai blev Christoffer Balieu indskrevet på American School of Dubai (ASD), som er en international amerikansk-inspireret High School, der huser studerende fra hele verden. Nye omgivelser, mange forskellige sprog og afstanden til gamle venner og klassekammerater var dog en stor omvæltning i starten.

Når man i Danmark er på fornavn med lærerne, har sin faste omgangskreds og taler dansk hele tiden, er det en stor omvæltning pludselig at flytte til Mellemøsten. Her tiltaler man underviserne med titler, har skoleuniformer på hver dag og kender ingen andre elever. Med andre ord er man pludselig meget alene et ukendt sted, ” fortæller Christoffer Balieu.

De nye indtryk blev dog hurtigt vendt til fordele, da Christoffer Balieu forfinede sit engelske, mødte nye mennesker og klarede sig godt i skolen. De trygge rammer i Danmark blev hurtigt erstattet af et vibrerende internationalt miljø, der stillede store krav til ens personlige kompetencer og faglighed.

Jeg kan huske, jeg var mentalt udkørt de første uger i Dubai. Hver dag mødte man nye mennesker, talte et fremmed sprog og forholdte sig til nye normer og levemåder. Men lige så hårdt det var, lige så gavnligt var det for min personlige udvikling. Det har hjulpet mig til at møde nye mennesker, forstå andre kulturer og givet mig et uddannelsesmæssigt boost, jeg tror de færreste har fået, ” fortæller Christoffer Balieu, der understreger, at det faglige niveau i Dubai var ekstremt højt.

 

London calling

Christoffer Balieu have i den grad fået smag for den internationale scene, hvilket senere bragte ham til England. Efter et stop på Copenhagen Business School gik turen til Westminster Business School i London, hvor Christoffer Balieu færdiggjorde sin kandidat M.Sc. i Investment & Risk Finance med en ”Distinction”, hvilket betyder han var blandt de bedste 5 % på sin årgang.

London var heller ikke en helt fremmed by at bosætte sig i. I 2009 fik han et mentorforløb i SEB Enskilda BANK, som havde afdeling i England, mens han i 2016 var Equity Research Intern hos ABG Sundal Collier.

I London bibeholdte han sit store netværk, han havde opbygget i Dubai, og hans stejle læringskurve fra Emiraterne gav ham en fordel i det engelsksprogede land.

Christoffer Balieu blev færdiguddannet i 2018 og er på nuværende tidspunkt ved at starte nyt job, som han afslører snarest.

 

Privatliv

Christoffer Balieu har ved siden af sit studie og arbejde dyrket en række fritidsinteresser, blandt andet dykning, fodbold og skiløb. Især dykning har været en stor passion, og Dubai tilbyder nogle gode muligheder for dyk på større dybde. Som 10-årig tog Christoffer sit PADI ”Open Water Diver” certifikat, og siden da har han dykket i det krystalklare vand, så ofte som muligt. Han har ligeledes stået en del på ski – også i Dubai. Med mere end 300 sol-dage om året, er det ikke stedet, man forbinder med store snemængder, men avanceret teknologi har gjort det muligt at stå på ski året rundt i det sandrige område.

Great trip to Skagen @johannes_utzon

A post shared by Christoffer Balieu (@christofferbalieu) on

 

Læs mere om Christoffer Balieu på

Facebook

LinkedIn

Kommunikationsforum