Babak Shahbaz: ekspert inden for bunker operations

babak shahbaz_bunker operations

Babak Shahbaz er en dansk erhvervsmand, der har specialiseret sig i bunker operations og bunker traiting og bygget en succesfuld forretning på dette. Det er ikke nødvendigvis let at høre, hvad erhvervet “bunker operations” dækker over. Bunkering indebærer at levere brændstof til skibe samt distribuere det mellem tilgængelige bunkertanke. Udtrykket “bunker” stammer fra dengang, hvor dampskibe opbevarede kul i bunkers. I dag bruges begrebet om den generelle lagring og distribuering af brændstof mellem skibe. Og det er netop dette, som Babak Shahbaz har funderet sin forretning på efter at have tilbragt mange år i shipping- og fragtbranchen. Han startede i 2016 firmaet FuelSupply sammen med sin bror – i dag er de begge partnere.

Babak Shahbaz kommer oprindeligt fra Teheran, men er vokset op i Fredericia. Her havde han en typisk dansk – og meget god – barndom. Det meste af Babaks unge liv er faktisk brugt i Fredericia – udover et job i Kolding. Babak er uddannet speditør og har arbejdet i branchen i mange år. Med tiden har han både udviklet sig og samlet uundværlig viden, som har ført ham rundt i hele verden. FuelSupply har ligeledes kunder rundt i hele verden, hvorfor det giver mening, at familien har nået at bo i flere verdensdele.

Babak Shahbaz: Størst i Dubai?

Babak Shahbaz har også haft en TV-debut i sin karriere sammen med en velkendt dansk darling. I 2014 medvirkede han i programmet “STØRST” med Peter Ingemann som vært. Her spørger Peter blandet andet ind til, hvorfor familien har valgt at bosætte sig i Dubai. Som Babak pointerer, ligger der forskellige årsager til grunde for dette. Man kan selvfølgelig ikke komme uden om de materielle goder, som mere eller mindre er en naturlig forlængelse – og nærmest en nødvendighed – af livet i Dubai.

Selvom de materielle goder har sine fordele, bunder valget om at flytte rødderne dog i nogle dybere refleksioner. Babak Shahbaz og sin kone, Tine, ville gerne kunne give deres børn noget, de ikke selv havde haft. Ikke at de har manglet noget i Danmark, men de ville gerne tage springet og få et eventyr ud af det. Da Peter spørger om, hvad målet er, svarer Babak, at de gerne vil ende i USA. Ikke nødvendigvis som endestation dog: Endestationen hedder formentlig Danmark. For både Babak og Tine er vokset op med de “bløde værdier”, hvilket står i modsætning til Dubai – og også USA på mange måder.

Så hvordan er det gået siden da?

I dag er Babak Shahbaz og familien bosat i Canada, hvorfra virksomheden FuelSupply styres. Og kigger man tilbage på, hvordan fremtiden blev spået, da familien var i Dubai, giver det faktisk god mening. Babak Shahbaz beskriver selv, at det var de bløde værdier, der trak dem til Canada. Som Babak siger, minder Canada på mange måder om Skandinavien i deres samfundsstruktur og værdier – en del mere end USA. Og kobler man dette sammen med de erhvervsmæssige muligheder, der var at finde, giver det god mening, hvorfor valget blev, som det blev. Efter Dubai havde familien en kort pitstop i Danmark, men udlandet trak igen.

Babak og FuelSupply

Som tidligere nævnt, står Babak sammen med sin bror bag FuelSupply. Det kom som en naturlig forlængelse af en i forvejen etableret virksomhed, som de også havde oparbejdet. Allerede i 2017 – ca. et år efter etablering – kunne virksomheden vise et positivt regnskab. Og siden da har det kun gået den rigtige vej. FuelSupply startede med at operere i Vestafrika, men har sidenhen ekspanderet til stort set hele verden. Det er gået hurtigt med at få oparbejdet en loyal kundeportefølje, som ikke ville tøve med at vælge FuelSupply, når de mangler brændstof. Spørger du Babak Shahbaz, hvad grunden til dette er, skal det findes i den utrolig høje kundeservice. FuelSupply går rigtig langt for kunderne, og de går meget op i, at opgaven bliver løst 100 % professionelt fra start til slut. I modsætning til andre lignende firmaer, påtager de sig et stort ansvar, når de lander en ordre. Som man kan læse, Ser Babak en tendens i, at nogle virksomheder primært er interesseret i at lande en ordre, og ikke så meget for at skabe det mest optimale resultat fra kunden. Sådan kan det hvert fald tolkes, hvis man er hurtigt til at fraskrive sig ansvaret. Her har FuelSupply altid haft fokus på at følge ordren til dørs og fra start påtage sig det fulde ansvar. Dette har bidraget til, at kunderne føler sig meget trygge og roligt tør vælge FuelSupply.