Arbejdstøj kræves i de fleste erhverv

I enhver virksomhed kan der være brug for arbejdstøj. Oftest er det mere påkrævet i virksomheder, som har med håndværksmæssige fag at gøre eller blot har med produkter at gøre, der kræver et lager og dermed betyder, at der er brug for tøj, der kan tage den slid der er forbundet med dette.

I håndværksfag som murer, maler og snedker er arbejdstøj en selvfølge, fordi tøjet skal kunne modstå slitage i et forholdsvist stort omfang. Derfor er arbejdstøj også lavet af et stof, som er med til at beskytte huden mod værktøjet og fagets elementer som træ, maling og mursten.

På et lager har man med elektriske løftere, paller og kasser at gøre, så det er ikke altid nødvendigt med arbejdstøj, men i mange tilfælde kan det være meget slidende på alm. tøj, hvorfor mange lagre også har påbud om arbejdstøj. På lagre er det især vigtigt, at folkene har sikkerhedssko på for at beskytte folkenes fødder mod paller og løftere.

Ideelt arbejdstøj har også et praktisk formål for håndværkere, idet det har lommer og deslige der gør det muligt for håndværkeren at have det mest brugte værktøj på sig hele tiden.

På et kontor er der oftest ikke brug for arbejdstøj, men man kunne dog argumentere for at obligatorisk tøj som skjorte og slips kan betegnes som arbejdstøj. Det er dog ikke samme fokus på slitage, som der er i førnævnte fagområder.

Dermed kan vi konkludere at arbejdstøj kan defineres som det tøj der er påbud om at en medarbejder skal bære, mens medarbejderes er på arbejde. Dog er der en mere almindelig opfattelse af arbejdstøj, som noget der har en sikkerhedsmæssig pointe og kan beskytte mod elementerne i arbejdet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*