NorthCapital: Investeringsselskab på tværs af grænser

northcapital

Efter 30 år med finansielt iværksætteri, minedrift, investering og handel med ædelsten, fast ejendom og flere andre områder, valgte Werner Schmidt at investere sin optjente formue af betydelig størrelse i NorthCapital med henblik på at skabe et investeringsholdingselskab.

Grundlæggende er forretningsidéen opstået ud fra Werner Schmidts mission om at samle og konsolidere ovenstående investeringsaktiviteter i et dansk forankret holdingselskab med henblik på at udvikle fremtidige ekspansioner ind i andre industrier og sektorer.

Historien bag NorthCapital

Werner Schmidt er oprindeligt fra Tyskland, hvor hans talent for finansiel ingeniørarbejde, Berlinmurens fald og opbrydningen af gamle østtyske strukturer satte scenen for hans oprindelige indtræden i ædelstenssektoren.

Sammen med tyske partnere opkøbte Werner Schmidt en tidligere Østtysk ædelstensvirksomhed, som lagde fundamentet for hans fremtidige passion for området.

Trods en tysk oprindelse, var Werner Schmidt ikke i tvivl om, at NorthCapital skulle stiftes i Danmark. Valget var begrundet på Danmarks internationale udmærkelse som en attraktiv jurisdiktion i forhold til beskatning samt politisk- og kommercielt stabilitet. Følgeligt bidrog Danmarks medlemskab af EU samt landets passelige og effektive miljø for investorer og virksomheder til at sætte en attraktiv scene for NorthCapital.

Som følge af en række succesfulde investeringer i tyske produktion,- ingeniør- og ejendomsselskaber i Brasilien, formåede Werner Schmidt at kanalisere indtjeningen i en række investeringer i mine- og ædelstensvirksomheder i Brasilien. Herfra blev de første samlinger af smaragder og alexandrit erhvervet.

Igennem årene Werner Schmidt opnået en position som dominerende investor og markedsleder inden for smaragd og alexandrit.

NorthCapital fokusområder

Historisk set har NorthCapital været fokuseret på udvinding og salg af ædelsten med særligt fokus på Brasilien, hvor NorthCapital har egen minedrift. Det har medført en position som betydelig investor og markedsleder inden for ædelstenssektoren.

Som følge af investeringsselskabets mission om fremtidige ekspansioner stræber NorthCapital efter at blive en multi-asset investeringsvirksomhed med et globalt perspektiv. Således centrerer NorthCapital sig om fire fokusområder.

Minedrift

Siden begyndelsen har NorthCapitals hovedforretning ligget inden for minesektoren i Brasilien, hvilket har ført til betydelige positioner som væsentlig investor og markedsleder. Med egne mine udvinder investeringsselskabet naturlige forekomster af smaragder og alexandrit. Konsekventligt formår NorthCapital at producere og levere nogle af verdens mest eftertragtede ædelsten.

Ædelsten

I forlængelse af NorthCapitals succes inden for minedrift har investeringsselskabet samt dets hovedaktionær erhvervet og produceret væsentlige mængder rå ædelsten. Samlingen har til formål at udgøre det finansielle fundament for selskabets fremtidige udviklingsplaner.

Finans

Som en del af NorthCapitals mission om at udvide til andre sektorer er NorthCapital også engageret i den finansielle sektor. Her er investeringsselskabet den største enkeltaktionær i Seabury International Holdings Inc. Her bidrager NorthCapital også som rådgiver og i undertiden som investor i kapital markedstransaktioner rundt om i verden.

NorthCapital træder ind på to nye markeder

Trods succesfuld investeringer i minedrift, har NorthCapital udviklet dets investeringer til to nye markeder.

Industri

NorthCapital tog det første skridt ind i den europæiske industrisektor i 2018. Det foregik ved opkøb af en tysk industrigruppe, som medførte de første industriaktiver i NorthCapital. Investeringsselskabet søger endvidere at ekspandere dens industridivision med henblik på at opbygge en væsentlig industriel holding-gruppe i Europa.

Life Science

I 2019 indgik NorthCapital i et samarbejde med brasilianske Polymar. Samarbejdet kommer som et resultat af investeringsselskabets allerede etablerede samarbejdsaftaler med flere universiteter i Brasilien.

Samarbejdet har til formål at udvikle og nye og banebrydende medicin mod herpes. Forskningen er ikke kun begrænset til Brasilien, men er også udvidet til tyske grænser.

Statsautoriserede revisor Kim Hersland: Medstifter og CFO hos NorthCapital

NorthCapital blev etableret i 2015 af Werner Schmidt som hovedstifter og direktør. Til at håndtere den finansielle del af selskabet, hoppede Kim Hersland ombord som medstifter og finansdirektør af NorthCapital.

Revisor Kim Hersland modtog sin certificering i 1986 og har siden da forfulgt en betydelige karriere som revisor i Danmark. Med flere væsentlige stillinger hos bl.a. Öhrlings Revisionsaktieselskab og PricewaterhouseCoopers har Kim Hersland formået at opbygge en solid skarp profil i den finansielle sektor.

Ved siden af stillingen som finansdirekør og medstifter hos NorthCapital er Kim Hersland også stifter og ejer af de to revisionsselskaber Hersland & Partners samt Parker Randall.