Kontorartikler – spar penge på nødvendigheder

Som erhvervsdrivende kan man hurtigt få mange og store udgifter til de ellers små nødvendigheder for ens virksomhed. Ting såsom kuglepenne, klips til klipsemaskiner og post-its virker som små investeringer, men med tiden kan sådanne udgifter blive til større poster, hvis de ikke benyttes med overvejelse. Særligt printerpapir, printerblæk og lasertoner er nogle af de mest benyttede kontorartikler for de fleste virksomheder, men er samtidigt også en af de poster, der hurtigt kan blive dyre. Af denne grund kan det være værd at overveje at gøre nogle særlige tiltag for at få mest muligt ud af dine penge.

At vælge kvalitet kan betale sig på sigt

Når du skal købe en printer til din virksomhed samt de dertilhørende kontorartikler, er der nogle særlige parametre, du kan kigge på, hvis du vil spare penge. Først og fremmest skal du overveje kvaliteten af den printer, du køber. En printer er ikke blot en printer, og der kan i høj grad være en besparelse at hente ved at købe den rigtige maskine. Det kan nemlig være meget vekslende, hvordan de forskellige printere økonomiserer deres brug af toner eller blæk. Her anbefaler vi, at du lægger ud med at bruge internettet til at finde diverse printertests. Her er ofte nogle gode råd at hente omkring det bedst mulige printerkøb.

Når først du har erhvervet dig en god printer, kan det virke fristende at købe de billigere blækpatroner for at mindske dine udgifter mest muligt. Dette er dog ikke nødvendigvis det mest indtjenende træk på sigt. De billige udgaver af printerpatroner og lasertoner er nemlig som oftest mærkbart dårligere i forhold til at få gode og skarpe print, og de holder desuden ikke lige så længe. På denne måde ender du med stor sandsynlighed med at skulle printe flere eksemplarer for at få et brugbart print. At købe kvalitetspatroner- og toner behøver dog ikke at være en dyr investering. En hjemmeside såsom ink-house.dk leverer eksempelvis et bredt udvalg af printerremedier til fornuftige priser.

Gå den digitale vej, og spar penge

En anden ting, du kan gøre for at spare penge på de dyreste kontorartikler, er at gøre din virksomhed mere digital. Der findes efterhånden mange forskellige programmer og applikationer, der tillader dig at føre store dele af din virksomhed uden brug af papir. Dette betyder eksempelvis, at kontrakter kan underskrives, memoer kan sendes ud og regnskab kan føres uden faktisk at bruge papir. Ved at gøre brug af sådanne løsninger kan du ikke alene spare din virksomhed for udgifter til kontorartikler på sigt, men også være med til at gøre noget godt for miljøet. Ved at spare papiret bort sparer du nemlig også på en af vores vigtige naturlige resurser – træerne.

Der findes altså forskellige tiltag, der kan spare dig for penge i forbindelse med din virksomheds printerbrug. Uanset om du er mere teknisk anlagt og vælger den digitale vej, eller blot vælger at økonomisere ved at købe kvalitet, er det et mærkbart skridt mod ikke at spilde dit selskabs hårdt tjente penge.