Flyforsinkelser.dk – Danske virksomheder tjener på uheldige flypassagerer

flyforsinkelser.dk

– Den enes uheld, den andens brød.

Det ordsprog må i den grad siges at holde stik, når det drejer sig om flyforsinkelser. Flere danske virksomheder har nemlig knækket koden for, hvordan man kan tjene penge på uheldige flypassagerer. Der er endda fundet en forretningsløsning, som gavner både firmaet og flypassageren. Læs mere om det i dette blogindlæg.

En længerevarende flyforsinkelse = kontant erstatning på op til 4.500 kroner

Loven foreskriver, at man har ret til økonomisk kompensation, hvis man bliver mere end tre timer forsinket på en flyrejse. Der er vel at bemærke tale om en større erstatningssum på op til 4.500 kroner. Dette kommer bag på mange flypassagerer, som ikke havde tjekket op på reglerne inden afrejse. I takt med at medierne har sat fokus på emnet, har flere flypassagerer fået øjnene op for de gunstige erstatningsmuligheder.

Langt de fleste flyforsinkelser skal ifølge loven resultere i erstatningssager, medmindre forsinkelsen blev forårsaget af politisk uro, terror m.v. Der er nemlig en række undtagelsesregler, idet flyselskaberne ikke kan gardere sig mod alle hændelser. En længerevarende flyforsinkelse giver som hovedregel en erstatning på mellem 1.800 og 4.500 kroner. Disse erstatningsregler gælder, uanset om du har givet 1.000 eller 10.000 for din flybillet. Reglerne er i øvrigt ens for alle – såvel børn som voksne.

Den gunstige forretningsmodel

Men hvordan tjener firmaerne penge på de forsinkede flypassagerer?

Det gør de ved at hjælpe flypassagerne med at indkræve erstatning mod et mindre gebyr. Det er for eksempel muligt at indkræve erstatning gennem disse firmaer:

  • Flyhjælp: 30 % i kommission (kilde)
  • Flypenge: 19,8 % i kommission (kilde)

Flyhjælp oplyser, at de vinder 98 % af deres sager, altså stort set alle sager. Det bør være grund nok til at søge professionel hjælp, da man som privatperson hurtigt kan fare vild i den lidt kringlede lovgivningsjungle.

De danske virksomheder tjener altså penge ved at opkræve en kommission på omkring 15-30 % pr. sag. Der er som regel tale om en no cure no pay model, hvor flypassagerne kun skal betale den beskedne kommission, hvis sagen vindes. Denne model falder tilsyneladende i god jord hos forbrugerne, idet de ikke løber nogen risiko. Alternativet er ofte, at man slet ikke søger erstatning, hvorfor det er fornuftigt at ofre lidt penge på professionel hjælp.

Forsinkelser og aflysninger for millioner

Der går ikke en dag, hvor der ikke sker en aflysning eller forsinkelse et eller andet sted i verden. Faktisk forholder det sig sådan, at der sker flere og flere forsinkelser. Det er en kedelig udvikling, men det er ikke desto mindre en konsekvens af, at flere og flere rejser med fly. Med så mange fly i luften kan det hurtigt gå galt, hvorfor både korte og længerevarende forsinkelser finder sted jævnligt.

I 2017 havde danske flypassagerer omkring 51 millioner til gode i erstatning. En stor del af de penge er aldrig blevet udbetalt af den simple grund, at mange tusinde passagerer ikke har gjort sig den ulejlighed at søge erstatning. Det er ærgerligt, da det er hurtige og nemme penge at tjene. Statistikker peger dog på, at flere og flere søger erstatning.