Bromae.dk: Spar kassen på dit boligkøb med hjælp fra en køberrådgiver

I mange år var det nemt at være boligsælger, idet man kunne vælge at få en ejendomsmægler til at hjælpe med salget. Dermed kunne man overlade en stor del af arbejdet ved at sælge bolig til en kyndig fagperson.

Derimod var det en helt anden historie, hvis man stod i anden ende og ville købe bolig. Her måtte man som oftest forlade sig på sin mavefornemmelse eller fagkyndige venner, som forbarmede sig over en. Men sådan er det ikke længere, for i dag kan boligkøbere få hjælp fra køberrådgivere. En køberrådgiver fungerer på samme måde som en ejendomsmægler – blot varetager han eller hun købers interesser.

Find en køberrådgiver her eller læs videre for at blive klogere på alle fordelene, der er ved at anskaffe sig en køberrådgiver, når man står over for et boligkøb.

Køberrådgiver varetager dine interesser indtil købsaftalen er i hus

Køberrådgiverens opgave er at sikre, at du får den bolig, du har udset dig til de bedst mulige vilkår. Rådgivningen starter inden, du går ud og kigger på boliger, og den slutter, når du har skrevet under på købsaftalen og blevet en bolig rigere.

I den indledende rådgivning vil rådgiveren snakke med dig om dine ønsker for fremtiden. Et boligkøb er ikke nogen billig affære, og derfor er det vigtigt, at I sammen får vendt dine fremtidsønsker, så din kommende bolig kan understøtte disse drømme. Ønsker du for eksempel at stifte familie og have en have, som børnene kan lege i, så går det ikke, at du kaster alle dine penge efter en penthouselejlighed midt i centrum af byen.

Rådgiveren tager aktivt del i boligsøgningen

Når I har fået talt om, hvad du ønsker for tiden, og du er afklaret med, hvilken type bolig stemmer overens med dine fremtidsplaner, så er næste skridt at finde boliger, der lever op til disse krav. Her vil køberrådgiveren også hjælpe dig, idet han eller hun også vil tage ud og kigge de boliger, som du er interesseret i. Her vil den fagkyndige rådgiver hjælpe dig med at spotte potentielle problemer med for eksempel bygningen eller grunden, så du ikke bare siger ja til boligen, og efterfølgende får dig en grim overraskelse.

Efter du har fundet din drømmebolig, vil rådgiveren hjælpe dig med at forhandle dig til en god pris. Ønsker du at overlade forhandlingen til rådgiveren, vil vedkommende gøre, hvorved du selv slipper for at kontakte ejendomsmægler og/eller sælger. Og når sælger er gået med til den nye pris, er alt der mangler, at du skriver under på købsaftalen.